Jön az újabb hidegfront, riasztást adtak ki zivatar miatt + videó

Az érkező hullámzó hidegfront hatására több helyen is előfordulhat csapadék. Északnyugati áramlással több fokkal hűvösebb levegő érkezik a térségbe, így a hét közepére átmenetileg visszaesik a nappali felmelegedés.

Magyar Nemzet
Forrás: MET, MTI, OKF2023. 06. 27. 7:08
időjárás, vihar, eső, felhőszakadás, csapadék, közlekedés, pocsolya, tócsa
Tokió, 2021. október 1. Gyalogosok kicsavart esernyõkkel a kezükben a Mindulle névre keresztelt tájfun által okozott felhõszakadás közben Tokióban 2021. október 1-jén. MTI/EPA/Majama Kimimasza Fotó: Majama Kimimasza
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Közepesen vagy erősen felhős ég mellett több-kevesebb napsütés várható kedden napközben.

Zápor, esetleg zivatar északkeleten, kisebb eséllyel délnyugaton fordulhat elő, délen inkább az eső lesz a jellemző. 

Az északnyugatira forduló szél nagy területen megerősödik, néhol viharossá fokozódik.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 23 és 31 fok között alakul, az Alföld délkeleti részein lesz a legmelegebb. Késő estére 14 és 21 fok közé hűl a levegő – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.

 

Kiadták a riasztást

Kedden elsősorban a keleti, északkeleti vármegyékben alakulhatnak ki zivatarok, amelyeket átmenetileg viharos, óránként 60-70 kilométeres erősségű széllökés, kis méretű jég és intenzív csapadékhullás kísérhet.

Másodsorban, jóval kisebb eséllyel délnyugaton az eső, zápor mellett fordulhat elő beágyazott zivatar. Arrafelé az egymást követő intenzív gócokból lokálisan akár 20–30 milliméter mennyiségű csapadék is összejöhet.

Forrás: Országos Meteorológiai Szolgálat

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú, citromsárga riasztást adott ki zivatar miatt Heves, Nógrád és Borsod-Abaúj-Zemplén vármegye egyes területeire.

 

Milyen idő lesz a következő napokban?

Szerdára lassan levonul a hullámzó frontrendszer, de mögötte is kialakulhat zápor, zivatar. A következő napokban csökken a csapadék valószínűsége és erősödik a nappali felmelegedés.

A hétvégére ismét változékonyabbra és csapadékosabbra fordul az időjárás.

Borítókép: illusztráció (Fotó: MTI/EPA/Majama Kimimasza)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.