Két főorvost is előállítottak hálapénz elfogadása miatt

Lecsaptak a rendőrök arra a két főorvosra, akik rendszeresen hálapénzt fogadtak el betegeiktől. A beszedett összegek alkalmanként elérték a húszezer forintot is. A vesztegetőket is keresi a hatóság, a nyomozás során létszámuk folyamatosan bővül.

Magyar Nemzet
Forrás: police.hu2023. 06. 14. 9:31
Forrás: Pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Saját kórházi rendelőikben állított elő a rendőrség egy 71 éves és a 46 éves orvost június 12-én, akik betegeiktől hálapénzt fogadtak el a kórházban nyújtott egészségügyi ellátásért – írja a police.hu.

A nyomozás eddigi adatai szerint az idősebb orvos tizennyolc, míg fiatalabb kollégája nyolc alkalommal fogadott el betegeitől készpénzt a térítésmentes állami egészségügyi szolgáltatásért. 

Az orvosoknak átadott hálapénz elérte alkalmanként a tíz-, de a húszezer forint is.

Az ügyben a vesztegető oldalon álló betegeket kihallgatták a nyomozók, de várhatóan számuk bővülni fog, és ezzel arányosan az orvosok által elkövetett vesztegetések száma is – közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

A rendőrség vesztegetés elfogadása bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a két orvos ellen.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.