A köpenyébe csúsztatott ezresért az adag többszörösét írta fel az orvos + videó

Alkalmanként és személyenként három-nyolc doboz nyugtató hatású tablettát, Frontint, Rivotrilt, Xanaxot és Tramadolt adott.

Magyar Nemzet
Forrás: police.hu2023. 06. 12. 10:33
Forrás: Pixabay
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy háziorvost vettek őrizetbe a Pest vármegyei rendőrök. A doktort és asszisztensét vesztegetés elfogadásával, egy pácienst és feleségét vesztegetéssel gyanúsítják – írja a Police.hu

Egy Pest vármegyei település háziorvosi rendelőjébe, valamint egy páciensként nyilvántartott házaspárhoz köszöntek be a rendőrök június ötödikén. A hatvanhat éves orvost és ötvenkilenc éves asszisztensét előállították, ahogyan az ötvennégy éves férjet, valamint negyvenkilenc éves feleségét is.

A gyanú szerint a háziorvos a köpenyébe csúsztatott ezresekért cserébe vénykötelesek gyógyszerekből a felírható mennyiség többszörösét írta fel a házaspárnak – alkalmanként és személyenként három-nyolc doboz nyugtató hatású tablettát –, Frontint, Rivotrilt, Xanaxot és Tramadolt. A háziorvos utasításait követő asszisztensnek is csurrant-cseppent az anyagi ellenszolgáltatásból.

Az elmúlt közel másfél évben az orvos közel ezer alkalommal állíthatta ki a recepteket a vesztegetéssel meggyanúsított házaspárnak.

Az orvos és asszisztense gyanúsítása további vesztegetési tételekkel egészült ki: orvosi igazolások, beutalók, vérvétel kiállítása/elvégzése, egyéb gyógyszerfelírás, egyszerű tanácsadás – mindnek megvolt a hálapénzbeli honorálása.

A Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság gazdaságvédelmi osztálya a bűnügyi felügyeletbe került orvos, valamint szabadlábon védekező asszisztense ellen vesztegetés elfogadása bűntettének, a bűnügyi felügyeletbe került férj, valamint szabadlábon védekező felesége ellen vesztegetés bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatja le a további eljárást.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.