Két halálos áldozata van a gyöngyöstarjáni villámárvíznek + videó

Két ember meghalt a gyöngyöstarjáni villámárvízben – közölte Heves vármegye katasztrófavédelmi szóvivője az MTI-vel csütörtökön.

MAGYAR NEMZET
Forrás: MTI, FACEBOOK, HEOL2023. 06. 08. 23:14
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A heves esőzések miatt villámárvíz alakult ki Gyöngyöstarjánban délután, a víz egy embert elragadott, egy másikat pedig besodort egy pincerendszerbe – tudatta Nagy Csaba tűzoltó főhadnagy.

A pincében rekedt embert a katasztrófavédelem fővárosi búvárszolgálatának segítségével, a másikat pedig a rendőrség hőkamerával felszerelt speciális kereső drónjával sikerült felkutatni. Mindketten meghaltak.

Az Országos Mentőszolgálat a Heves Vármegyei Hírportálnak megerősítette, hogy egy középkorú férfi és egy középkorú nő esett áldozatul az ítéletidőnek. Az áradás miatt senkit nem kellett kórházba vinni.

A helyi önkormányzat Facebook-oldala szerint a csütörtöki felhőszakadás miatt sújtotta villámárvíz a települést.

„Gyöngyöstarján önkormányzata őszinte részvétét szeretné kifejezni az elhunytak családjának, és felajánlja mindennemű segítségét ebben a tragikus helyzetben” – írták.

Az áradat jelenleg is veszélyt jelent, bárkit és bármit képes elsodorni. Az időjárás kiszámíthatatlanul alakul a következő napokban is. Kérjük, hogy vigyázzanak egymásra, jelezzék, ha bárki veszélyben van!

− figyelmeztetett a település önkormányzata.

Borítókép forrása: Facebook

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.