Ledobta kiskutyáját a negyedik emeletről, elzárásra ítélték

Állatkínzásért ítélték el azt a férfit, aki három évvel ezelőtt ledobta kutyáját a lakása teraszáról. A kisállat nem élte túl a zuhanást.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 06. 08. 13:13
Yorkshire terrier Forrás: Pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ötven nap elzárásra ítélte a Pesti Központi Kerületi Bíróság azt a férfit, aki három évvel ezelőtt ledobta a kisméretű kutyáját a húsz méter magasan lévő, negyedik emeleti lakásának teraszáról. A kisállat belehalt a sérüléseibe.

A bíró a szerdai ítélet szóbeli indokolásában hangsúlyozta:

a férfi tette egyszeri, indulati cselekmény volt, amelynek áldozata a kiskutya lett.

A bíróság úgy ítélte meg, hogy a védtelen élőlénnyel szembeni erőszakos magatartásnak büntetőjogi következménye kell hogy legyen.

Enyhítő körülményként értékelték a vádlott büntetlen előéletét és súlyos betegségét, valamint azt, hogy három év telt el az eset óta, viszont súlyosító körülményként vette figyelembe a cselekmény gátlástalanságát.

A kiszabott ötven nap elzárás alkalmas arra, hogy a vádlottat, de akár másokat is visszatartson hasonló jellegű bűncselekmények elkövetésétől 

– közölte a törvényszék. Az ítélet nem jogerős, a vádlott és védője fellebbezést jelentett be a döntés ellen. Az eljárás másodfokon a Fővárosi Törvényszéken folytatódik.

Borítókép: illusztráció (Fotó: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.