időjárás 11°C Helga 2023. október 3.
logo

Ledobta kiskutyáját a negyedik emeletről, elzárásra ítélték

Magyar Nemzet
Forrás: MTI
2023.06.08. 13:13 2023.06.08. 13:37
Ledobta kiskutyáját a negyedik emeletről, elzárásra ítélték

Állatkínzásért ítélték el azt a férfit, aki három évvel ezelőtt ledobta kutyáját a lakása teraszáról. A kisállat nem élte túl a zuhanást.

Ötven nap elzárásra ítélte a Pesti Központi Kerületi Bíróság azt a férfit, aki három évvel ezelőtt ledobta a kisméretű kutyáját a húsz méter magasan lévő, negyedik emeleti lakásának teraszáról. A kisállat belehalt a sérüléseibe.

A bíró a szerdai ítélet szóbeli indokolásában hangsúlyozta:

a férfi tette egyszeri, indulati cselekmény volt, amelynek áldozata a kiskutya lett.

A bíróság úgy ítélte meg, hogy a védtelen élőlénnyel szembeni erőszakos magatartásnak büntetőjogi következménye kell hogy legyen.

Enyhítő körülményként értékelték a vádlott büntetlen előéletét és súlyos betegségét, valamint azt, hogy három év telt el az eset óta, viszont súlyosító körülményként vette figyelembe a cselekmény gátlástalanságát.

A kiszabott ötven nap elzárás alkalmas arra, hogy a vádlottat, de akár másokat is visszatartson hasonló jellegű bűncselekmények elkövetésétől 

– közölte a törvényszék. Az ítélet nem jogerős, a vádlott és védője fellebbezést jelentett be a döntés ellen. Az eljárás másodfokon a Fővárosi Törvényszéken folytatódik.

Borítókép: illusztráció (Fotó: Pexels)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.