Ellepik az utakat a Harley-Davidsonok

Helyzetjelentés az utakról pénteken reggel.

Magyar Nemzet
Forrás: Útinform2023. 06. 23. 6:34
null
Budapest, 2023. április 23. A Budapest Chapter - Magyarország legnagyobb és legrégebbi Harley-Davidson motoros klubja - a HOG tagjai érkeznek Zuglóba, hogy a Föld Napjának keretében a Stefánia úton 20 rózsaszín virágú díszcseresznyefát ültessenek el. A különleges eseményt a 120 éves Harley-Davidson budapesti fesztiváljának szervezõi és Zugló Önkormányzata szervezte. MTVA/Bizományosi: Branstetter Sándor *************************** Kedves Felhasználó! Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemû különösen szerzõi jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi igényért a fotó szerzõje/jogutódja közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelõssége e körben kizárt. Fotó: Branstetter Sándor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Magyarország ad otthont ezen a hétvégén a Harley-Davidson 120 éves jubileumi fesztiválnak. A rendezvény fő helyszíne Budapesten lesz. A közutakon közlekedők vasárnapig, vagyis június 25-ig erős motorosforgalomra számíthatnak a főváros környéki utakon. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. kezelésében lévő utak közül kiemelten érintett lehet a M0-s autóút, az M2-es autóút, az M1–M7-es autópálya, az M5-ös, az M6-os autópálya kivezető és bevezető szakaszai, valamint a 2-es, a 3-as, a 4-es, a 10-es és a 11-es főutak, illetve a Dunakanyar és a Pilis-hegység közútjai.

A következő napokban a fesztivál részeként az ország több vidékére is szerveznek Budapestről induló vezetett túrákat, többek között a Balaton-felvidékre, az Alföldre, a Mátrába, a Cserhát-hegységbe, Dobogókőre, a Vértes-hegység térségébe és a Dunakanyarba is. A vezetett túrák útvonaláról további részletek itt érhetők el. Ezért érdemes nemcsak Budapest környékén, de valamennyi felsorolt térségben figyelmesen közlekedni.

Az országos közúthálózaton napközben sokfelé dolgoznak folyamatosan az útpadka és rézsű  helyreállításán. A mozgó tereléssel járó lezárásnál fokozott óvatossággal vezessenek, figyeljék az előjelzéseket, és csak akkor előzzék meg a munkagépeket, ha biztonságosan vissza tudnak sorolni a forgalmi sávba – hívta fel a sofőrök figyelmét az Útinform.

 

Munkavégzés az utakon

Az M1-es autópályán három helyen végeznek felújítási munkákat. A komáromi szakaszon, a 85-ös és a 94-es kilométer között, Győr elkerülő szakaszán, a 123-as és a 125-ös kilométer között, valamint a lébényi szakaszon, a 142-es és a 148-as kilométer között. Mindhárom munkaterületnél terelésre vagy sávlezárásra lehet számítani.

Az M7-es autópályán Balatonszemes térségében tart még a burkolatfelújítás. A 133-as és a 130-as kilométer között, a főváros felé vezető oldalt zárták le. A forgalmat az ellenkező, Letenye felé vezető oldalra terelték át, irányonként egy-egy sáv járható.

Jelentős forgalomtereléssel járó munka folyik a magyar–szlovák határszakaszon, a 14-es főúton Vámosszabadi határátkelőhelynél, a Medve híd szlovákiai oldalán. A munkavégzés miatt a három és fél tonna össztömeget meghaladó tehergépjárművek nem hajthatnak át a hídon. Nekik kijelölt terelőúton, a 13-as főúti monostori határhíd felé kell kerülőt tenni.

A folyamatban lévő útépítési és útfelújítási munkákról részletesebben itt olvashat az Útinform oldalán.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTVA/Branstetter Sándor)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.