Nagy mértékben nőtt a MÚOSZ nettó árbevétele a 2022-es kampányévben

A Magyar Újságírók Országos Szövetségének nettó árbevétele jelentősen nőtt 2022-ben, az előző évi adatokhoz képest 72 százalékot tudtak javítani. A szövetség ismét túlköltekezett: 2022-őt mínusz ötmilliós eredménnyel zárták – derült ki a beszámolójukból.

Munkatársunktól
2023. 06. 27. 13:20
MÚOSZ
Forrás: Facebook
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Magyar Újságírók Országos Szövetsége (MÚOSZ) egyesületi formában működő szakmai, érdekképviseleti szervezet, amelyben leginkább a baloldalhoz köthető újságírók tevékenykednek.

A MÚOSZ 2021-ben 40,7 millió, míg 2022-ben 70,4 millió forint nettó árbevételt produkált, ami 72 százalékos növekedés. A szövetség vállalkozási tevékenysége 2021-ben 2,4 millió, míg 2022-ben 12,3 millió forintnyi bevételt jelentett. A növekedés valószínűleg jelentős részben a Bálint György Újságíró-akadémia képzéseinek újbóli elindításához köthető, amely 2022-ben történt meg.

Az már kevésbé mutat jól, hogy a szervezet adózás előtti eredménye a 2021-es 296,3 millió forintról mínusz ötmillió forintra esett vissza 2022-ben. 

Az összképet árnyalja, hogy 2021-ben a MÚOSZ túladott a híres tihanyi újságíró-üdülőn, mivel annak éves fenntartási költségeit nem tudta fizetni a szervezet. Külföldről négy és fél millió forintnyi támogatás érkezett a MÚOSZ-hoz 2022-ben.

A szövetség 2019 óta évente átadja a Magyar Sajtódíjat, amelyet általában három jelölt kaphat meg. Az utóbbi években kizárólag balliberális szerkesztőségek tagjai kaptak elismerést, így a 24.hu, a 444.hu, a Telex, a Magyar Hang, a Szabad Európa, a HVG, a Partizán és a Nyugat.hu munkatársai.

Borítókép: A MÚOSZ székház (Forrás: Facebook)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.