Navracsics Tibor: Magyarország jól teljesít az európai uniós források hasznosításában + képek

Magyarország kiemelkedően jól teljesít az európai uniós források lehívásában és hasznosításában, a most záruló 2014–2020-as időszakban is a források 86 százalékát tudtuk lehívni és hasznosítani – mondta a területfejlesztési miniszter a Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei Fehérgyarmaton, ahol egy új ipari csarnokot adott át.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 06. 05. 19:31
null
Fotó: GREGUS BERTALAN
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ez nemcsak azt mutatja, hogy az Európai Unió élvonalába tartozunk, amikor a források hasznosításáról van szó, és kimagaslóan jó, megalapozott terveket tudunk elfogadtatni az unió döntéshozóival, hanem azt is, hogy az itt élők remek tervekkel rendelkeznek a jövőre vonatkozóan – tette hozzá, majd azt mondta

A térségben nemcsak európai uniós forrásokból megvalósuló beruházások folynak, hanem a nemzeti költségvetés is támogatja az itteni fejlesztési terveket 

Navracsics Tibor elmondása szerint a 2007–2013-as időszakban öt és fél milliárd forintnyi európai uniós támogatás érkezett a térségbe különböző operatív programokon keresztül, a 2014–2020-as időszakban pedig kilencmilliárd forintnyi európai forrást kapott a régió. Navracsics kiemelte, hogy ezek segítségével Fehérgyarmat pozíciója is erősödik.

Tilki Attila, a térség fideszes önkormányzati képviselője beszédében elmondta, a beruházás esély a foglalkoztatás megindulására és arra, hogy külföldi vagy magyar vállalkozókat is a városba hozhassanak. A polgármesterekkel közösen úgy gondolják, hogy munkaerő is rendelkezésre állna ehhez.

Péter Csaba (Fidesz–KDNP), Fehérgyarmat polgármestere köszöntőjében felidézte, 

 

amikor a képviselő-testület döntött a pályázat benyújtásáról, az volt a céljuk, hogy infrastrukturális hátteret biztosítsanak a betelepülni szándékozó és munkahelyeket teremtő vállalkozások számára. A fejlesztés hozzájárulhat az iparosodás területén meglévő hátrányok felszámolásához – tette hozzá. A polgármester szerint a város és a járás népességmegtartó képessége függ a térségben rendelkezésre álló munkahelyektől és a vállalkozások számától is.

 

A most átadott 3106 négyzetméter nettó alapterületű csarnok összköltsége több mint 1,09 milliárd forint volt, a önkormányzat beruházása a Terület- és településfejlesztési Operatív Programból jutott támogatáshoz.

Az épület két részből áll, az egyikben egy gyártó- és egy raktárcsarnokot, a másikban pedig irodát és szociális blokkot alakítottak ki.

Borítókép: Navracsics Tibor az átadón (Fotó: Gregus Bertalan/ Facebook)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.