Nyilatkozatháború robbant ki Rákay Philip és Nagy Ervin között

A kommunikációs szakember arra reagált, hogy a színművész kiállt a tanártüntetéseken látott erőszakos cselekmények mellett.

Magyar Nemzet
2023. 06. 07. 16:14
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nagy Ervin színművész harsány kirohanást intézett Rákay Philip kommunikációs szakember, influenszer egy korábbi posztja miatt, amire Rákay is igen erős választ adott. Nagy Ervin még a múlt héten a noÁr és a Tanítanék mozgalmak tanárok melletti tüntetésén a 24.hu videójában a tettlegességig fajuló tüntetésekről a következőket mondta:

– Szerintem jogos. Amikor az ember a kétségbeesését nem tudja hogyan levezetni, ez kitör néha a fizikai erőszakban. Nem jónak tartom, de jogosnak. Azt nem lehet elvárni, hogy valakit állandóan sakkban tartanak, lehetetlen helyzetben tartanak, és ő majd kulturált válaszokat fog adni. Párizsban már égne az egész város. Ahhoz képest szerintem a magyar diákok rendkívül kulturáltak, hogy mi történik velük és a jövőjükkel.

 

Erre reagált másnap Rákay Philip, aki azt írta: „Tudom én, mi a ti legnagyobb nyomorúságotok, nagyokos! Hogy ez itt nem Afganisztán és nem is a Majdan, ahol Pressman haverod titkosszolgálata szokott decens kis polgárháborúkat kirobbantani…”

 

Nem, Ervin! Ez itt Magyarország, gondolkodó emberekkel, akik egyáltalán nem vevők a ti szánalomra méltó »szent ügyeitekre«, amelyek se nem szentek, de még valódi – össztársadalmi értelemben vett – ügyeknek sem tekinthetők 

 

– tette hozzá.

Válaszában Nagy Ervin úgy vélekedett, hogy kiállásuk a pedagógusokért és a diákokért „csípi Rákay szemét”. „Megértem, hogy szíved szerint újranyitnád nekünk Recsket vagy elküldenél minket Szibériába, amiért van gerincünk meg szívünk” – írta. Továbbá kitért arra, hogy pár nappal korábban lett volna lehetősége, hogy személyesen ossza meg a színésszel a véleményét, hiszen ott haladt el mellette a Haris közben.

„Bármekkora formátumú személyiségnek, megkerülhetetlen művésznek is gondolod magad, nem, nem vettelek észre a Haris közben” – hívta fel rá a figyelmet Rákay Philip. „Ha kérhetem, ne dumálj nekem szolidaritásról, mert nem ismersz, így fogalmad sincs arról, milyen nemes ügyekért áldozok rendszeresen, hogy hány családot tartok el, és hány nehéz helyzetbe került embert támogatok évek óta!” – hangsúlyozta.

 

Recsket és a gulágot nem az én politikai oldalam szabadította ám az országra, hanem a Donáth- és Dobrev-félék felmenői. Tudod, kedvenc ellenzéki összefogásod fő hangadói, akiknek listavezetője Márki-Zay a tavalyi kampányban kedvesen bevallotta, hogy: »a kommunistákat és a fasisztákat külön-külön képviseljük«

 

– írta Rákay Philip.

Arról már a Mandiner számolt be, hogy Nagy Ervin nem először tárja a nyilvánosság elé közéleti és politikai meglátásait, finoman szólva sem óvatos megfogalmazásban. Emellett a színész idén feltűnt azon a botrányos szédervacsorán is, amelyen David Pressman amerikai nagykövet egy asztalhoz, sőt egymás mellé ültette a zsidó képviselőket és kormánytagokat listázni akaró, antiszemita kijelentéseiről hírhedtté vált Gyöngyösi Márton Jobbik-elnököt és Heisler András előző Mazsihisz-vezetőt.

Borítókép: Rákay Philip (Forrás: Facebook)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.