időjárás 16°C Jeromos 2023. szeptember 30.
logo

Nagy Ervin nagyon mélyre süllyedt, felháborító tettére nincs bocsánat

Csépányi Balázs
2023.06.06. 08:40 2023.06.06. 14:47
Nagy Ervin nagyon mélyre süllyedt, felháborító tettére nincs bocsánat

Eddig és ne tovább!

Nagy Ervin színészről lehetett tudni, hogy nem szívleli a kormány tevékenységét, de tavaly a választások előtt az ATV-ben konkrétan el is mondta, hogy Márki-Zay Péter mögé fog állni, döntését pedig a következőképpen indokolta:

„Hogy milyen köveket fognak rám dobni ezért, nem nagyon érdekel, mert szétfeszít, hogy mindennap valami olyan méltatlanságba akadok bele, ami engem irritál állampolgárilag. […] Biztos be lehetne fülemet-farkamat húzni, csak az igazságérzetem, művészi szerepvállalásom ebben az országban arra predesztinál, hogy én ezt szóvá tegyem”.

Majd még azt is hozzácsapta a monológjához, hogy közéleti megnyilvánulásainak számos negatív következménye van a mai napig: rendszeresen esik el munkáktól miatta, de ez nem tántorítja el, szerinte ugyanis már nincs hova hátrálni. Természetesen ezek a szavak megmosolyogtatóak, hiszen ő az egyik legfoglalkoztatottabb színész, az utóbbi évek egyik legnagyobb költségvetésű filmjében játszott főszerepet, szinte állandó szereplője az RTL Klub műsorainak, és közben számos színházi munkája is van. Ráadásul büszkén feszített az antiszemita kijelentéseiről elhíresült Jobbik-vezér Gyöngyösi Márton mellett az amerikai nagykövetség által szervezett elhíresült széderesten. De mindegy is, ezt a siránkozást és liberális túlzások sorát már megszokhattuk tőle.

Nagy Ervin most azonban olyat tett amire nincs bocsánat. 

Levegőt! címmel szervezett országos tüntetést a státustörvény ellen két mozgalom – a NoÁr és a Tanítanék, még múlt hét csütörtök este Budapesten és számos vidéki városban. A 24.hu megkérdezte a tüntetésen résztvevőktől, mit gondolnak az eddigi eredményekről, mi a véleményük a rendőrökkel kialakult konfrontációkról.

A színész a tettlegességig fajuló tüntetésekről a következőket mondta:

„Szerintem jogos. Amikor az ember a kétségbeesését nem tudja hogyan levezetni, ez kitör néha a fizikai erőszakban. Nem jónak tartom, de jogosnak. Azt nem lehet elvárni, hogy valakit állandóan sakkban tartanak, lehetetlen helyzetben tartanak, és ő majd kulturált válaszokat fog adni. Párizsban már égne az egész város. Ahhoz képest szerintem a magyar diákok rendkívül kulturáltak, hogy mi történik velük és a jövőjükkel.” 

A baloldali színész a szavaiból ítélve helyénvalónak találja az erőszakot, megérti, hogy például rendőröket dobálnak meg különböző tárgyakkal a tüntetők, mert szerinte jogos a kétségbeesésük. 

A színész, aki legutóbb Zámbó Jimmyként parádézott az RTL sorozatában, ezúttal átlépte azt a bizonyos rubikont. Mert az erőszakot támogatni, erőszakos jogsértő tevékenységet nem elítélni közszereplőként, színészként, értelmiségiként több mint bűn. 

Eddig és ne tovább!

Borítókép: Nagy Ervin színész a NoÁr és a Tanítanék mozgalom által szervezett Levegőt! címmel megrendezett tüntetésen (Fotó: Képernyőkép)

Ha az összes Poszt-traumát látni szeretné, kattintson IDE!

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.