idezojelek

Nagy Ervin nagyon mélyre süllyedt, felháborító tettére nincs bocsánat

Eddig és ne tovább!

Csépányi Balázs avatarja
Csépányi Balázs
Cikk kép: undefined

Nagy Ervin színészről lehetett tudni, hogy nem szívleli a kormány tevékenységét, de tavaly a választások előtt az ATV-ben konkrétan el is mondta, hogy Márki-Zay Péter mögé fog állni, döntését pedig a következőképpen indokolta:

„Hogy milyen köveket fognak rám dobni ezért, nem nagyon érdekel, mert szétfeszít, hogy mindennap valami olyan méltatlanságba akadok bele, ami engem irritál állampolgárilag. […] Biztos be lehetne fülemet-farkamat húzni, csak az igazságérzetem, művészi szerepvállalásom ebben az országban arra predesztinál, hogy én ezt szóvá tegyem”.

Majd még azt is hozzácsapta a monológjához, hogy közéleti megnyilvánulásainak számos negatív következménye van a mai napig: rendszeresen esik el munkáktól miatta, de ez nem tántorítja el, szerinte ugyanis már nincs hova hátrálni. Természetesen ezek a szavak megmosolyogtatóak, hiszen ő az egyik legfoglalkoztatottabb színész, az utóbbi évek egyik legnagyobb költségvetésű filmjében játszott főszerepet, szinte állandó szereplője az RTL Klub műsorainak, és közben számos színházi munkája is van. Ráadásul büszkén feszített az antiszemita kijelentéseiről elhíresült Jobbik-vezér Gyöngyösi Márton mellett az amerikai nagykövetség által szervezett elhíresült széderesten. De mindegy is, ezt a siránkozást és liberális túlzások sorát már megszokhattuk tőle.

Nagy Ervin most azonban olyat tett amire nincs bocsánat. 

Levegőt! címmel szervezett országos tüntetést a státustörvény ellen két mozgalom – a NoÁr és a Tanítanék, még múlt hét csütörtök este Budapesten és számos vidéki városban. A 24.hu megkérdezte a tüntetésen résztvevőktől, mit gondolnak az eddigi eredményekről, mi a véleményük a rendőrökkel kialakult konfrontációkról.

A színész a tettlegességig fajuló tüntetésekről a következőket mondta:

„Szerintem jogos. Amikor az ember a kétségbeesését nem tudja hogyan levezetni, ez kitör néha a fizikai erőszakban. Nem jónak tartom, de jogosnak. Azt nem lehet elvárni, hogy valakit állandóan sakkban tartanak, lehetetlen helyzetben tartanak, és ő majd kulturált válaszokat fog adni. Párizsban már égne az egész város. Ahhoz képest szerintem a magyar diákok rendkívül kulturáltak, hogy mi történik velük és a jövőjükkel.” 

A baloldali színész a szavaiból ítélve helyénvalónak találja az erőszakot, megérti, hogy például rendőröket dobálnak meg különböző tárgyakkal a tüntetők, mert szerinte jogos a kétségbeesésük. 

A színész, aki legutóbb Zámbó Jimmyként parádézott az RTL sorozatában, ezúttal átlépte azt a bizonyos rubikont. Mert az erőszakot támogatni, erőszakos jogsértő tevékenységet nem elítélni közszereplőként, színészként, értelmiségiként több mint bűn. 

Eddig és ne tovább!

Borítókép: Nagy Ervin színész a NoÁr és a Tanítanék mozgalom által szervezett Levegőt! címmel megrendezett tüntetésen (Fotó: Képernyőkép)

Ha az összes Poszt-traumát látni szeretné, kattintson IDE!

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Gajdics Ottó avatarja
Gajdics Ottó

A baloldal elvenné a tanárok pénzét

Fricz Tamás avatarja
Fricz Tamás

A WEF az egyik legnagyobb veszély

Ambrus-Jobbágyi Zsófia avatarja
Ambrus-Jobbágyi Zsófia

Elegünk van a sokszorosan leszerepelt politikai szereplőkből!

Jeszenszky Zsolt avatarja
Jeszenszky Zsolt

Miért hanyatlik a kereszténység?

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.