Ollóval és késsel támadott osztálytársára egy diák a szünetben

A fővárosi életvédelmi nyomozók az ügy iratait átadták az ügyészségnek.

Magyar Nemzet
Forrás: BRFK2023. 06. 20. 9:20
Rendőrök érkeznek a budai elitiskolához, bűnügyi helyszín Forrás: Metropol/Máté Krisztián
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Minden előzmény nélkül egy óraközi szünetben többször nyak-, hát- és fejtájékon szúrta ollóval és késsel egyik osztálytársát tavaly október 10-én egy akkor tizennyolc éves tanuló egy I. kerületi középiskolában. A perceken belül kiérkező rendőrök a helyszínen elfogták a támadót, akinek a táskájában egy kalapácsot is találtak.

A megsebesített osztálytárs könnyű sérüléseket szenvedett. A mentők kórházba vitték, de a támadás akár tragikusan is végződhetett volna – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság.

A támadót emberölés bűntett kísérlete miatt őrizetbe vették, de nem tett vallomást. A Budapesti Rendőr-főkapitányság életvédelmi osztályának nyomozói a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, a befejezett nyomozás iratait a napokban elküldték az ügyészségnek.

Borítókép: Rendőrök a budai iskolánál (Fotó: Metropol/Máté Krisztián)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.