időjárás 16°C Malvin 2023. október 1.
logo

Orbán Viktor: A keleti nyitás működik!

Munkatársunktól
2023.06.05. 14:29 2023.06.05. 19:36
Orbán Viktor: A keleti nyitás működik!

Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn a karmelita kolostorban tárgyalt az Ázsiai Infrastrukturális Beruházási Bank (AIIB) vezetőjével – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát irányító helyettes államtitkár.

Orbán Viktor és Csin Li-csün (Jin Liqun) találkozóján Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter is részt vett. Elhangzott: Magyarország keleti nyitás politikájának gyümölcsei kezdenek beérni, legnagyobb külföldi működőtőke-beruházóink immár ázsiai – kínai, koreai, japán – cégek, emellett fokozódik az ázsiai kereskedelmi bankok érdeklődése, piaci jelenléte és aktivitása is. 

Magyarország fontos szerepet szán az ázsiai tőkének nemzeti gazdaságfejlesztési stratégiai céljainak elérésében, és összekötő hídként tekint az AIIB-tagságra, amely nagyobb mértékű szerepvállalásunkat segíti Ázsiában – ismertette Havasi Bertalan.

A miniszterelnök később Facebook-bejegyzésben tudatta, hogy Dél-Korea házelnöke is Budapesten tárgyal. „A tavalyi évben a Koreai Köztársaság volt a legnagyobb beruházó Magyarországon” – tette hozzá a kormányfő.

A nap folyamán a magyar kormányfő találkozott Szuzuki Toshihiroval, illetve támogatásáról biztosította Jordániát.

Borítókép: Orbán Viktor miniszterelnök (Forrás: Facebook.com/Orbán Viktor)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.