Rétvári Bence: Hálával és büszkeséggel gondolunk az egészségügyben dolgozókra

Nagymértékben emelkedtek az orvosi bérek, most az ápolókon a sor – jelentette ki az államtitkár a Semmelweis-napi ünnepségen.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 06. 30. 16:31
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Hálával és büszkeséggel gondolunk az egészségügyben dolgozókra, az egyik legszebb hivatás az övék, köszönet illeti őket a munkájukért – mondta Rétvári Bence (KDNP) országgyűlési képviselő, a Belügyminisztérium államtitkára pénteken Vácon. A váci Jávorszky Ödön-kórházban tartott Semmelweis-napi ünnepségen a kormánypárti politikus beszédében kiemelte: már egy bő évtizede ez a nap az egészségügyben dolgozók ünnepnapja. Aki kórházba kerül, mindig nagy megbecsüléssel beszél azokról, akik ott dolgoznak, de ezen a napon ez még inkább így van, megbecsülik azokat, akik az év minden napján azért dolgoznak, hogy egészségesek legyenek az emberek – fogalmazott.
Hangsúlyozta: a július 1-jei Semmelweis-nap azért is különösen fontos idén, mert ekkor lép életbe az egészségügyi szakdolgozók béremelése, amivel a kormány egy régi kérést teljesít. A koronavírus-járvány ideje az orvosok számára jelentős béremelést hozott, akkor a kamara által hozott bértáblát a kormány életbe léptette – emlékeztetett. 

Közölte: az orvosi bérek nagymértékben emelkedtek, ami lehetőséget biztosított a hálapénz kivezetésére, most pedig az ápolói béremelés is megvalósulhat. Tizenkét hónap alatt kétszer emelkedik érezhető mértékben a bérük – jelentette ki.

Rétvári Bence arra is kitért, hogy a parlament előtt fekvő és a jövő héten elfogadandó költségvetésben az egészségügyre a nehézségek ellenére többet fordítanak, mint az idén. Úgy vélte, az elmúlt időben fontos lépések történtek országosan az egészségügyben, így a béremelés és a kórházak gazdálkodása tekintetében.

Borítókép: Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára (Fotó: Teknős Miklós)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.