Sokan menekültek tegnap is a háború borzalmai elől Magyarországra

Közel tízezren érkeztek hazánkba tegnap Ukrajnából.

Munkatársunktól
Forrás: MTI2023. 06. 14. 6:22
null
Herszon, 2023. június 6. Gátrobbantás miatt otthonukból kiköltöztetett emberek vonatra szállnak egy herszoni vasútállomáson 2023. június 6-án. Hajnalban robbanás történt a dél-ukrajnai Herszoni területen lévõ, jelenleg oroszok ellenõrzés alatt álló Nova Kahovka víztározójának gátján, az ukránok és az orosz egymást vádolják a robbantás elkövetésével. Az ukrán belügyminiszter szerint mintegy 80 települést fenyeget árvíz. MTI/AP/Nyina Ljasonok Fotó: Nyina Ljasonok
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az ukrán–magyar határszakaszon 5481 fő lépett be, míg a román–magyar határszakaszon 4291 fő nyilatkozott úgy tegnap, hogy Ukrajnából érkezett – tájékoztatott az Országos Rendőr-főkapitányság. Az ukrajnai háború elől 2023. június 13-án tizenegy ember, köztük nyolc gyermek pedig vonattal érkezett Budapestre.

Mint közölték, a beléptetettek közül a rendőrség 74 embernek állított ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást, ami harminc napig érvényes. 

Az érintetteknek ennyi idejük van, hogy felkeressék az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság tartózkodási helyük szerint illetékes hivatalát a végleges okmányok beszerzése érdekében. A rendőrség kiemelte, továbbra is segítik a háború elől menekülőket. 

 

Borítókép: Gátrobbantás miatt otthonukból kiköltöztetett emberek vonatra szállnak egy herszoni vasútállomáson 2023. június 6-án (Fotó: MTI/AP/Nyina Ljasonok)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.