Súlyos milliárdok érkeznek idén az egészségügyre

A kormány a 2024-es költségvetésben több mint 3200 milliárd forintot szán egészségügyi célokra – jelentette ki a Miniszterelnökség területfejlesztésért felelős parlamenti államtitkára szerdán Gyöngyösön, a Bugát Pál Kórház Semmelweis-napi ünnepségén.

Munkatársunktól
Forrás: MTI2023. 06. 28. 18:16
LATORCAI Csaba
Budapest, 2023. április 13. Latorcai Csaba, a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára expozét tart az állami projektértékelõi jogviszonyról szóló, valamint egyes kapcsolódó törvények módosítását célzó javaslat vitájában az országgyûlés plenáris ülésén 2023. április 13-án. MTI/Máthé Zoltán Fotó: Máthé Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Latorcai Csaba azt mondta, a kormány a kezdetektől fontosnak tartja a hazai egészségügy fejlesztését. A 2010-es kormányváltás után az egészségügyben dolgozók megbecsülése érdekében és az infrastrukturális háttér megújítása területén évtizedes mulasztásokat kellett pótolni – fűzte hozzá.

Elkötelezettek vagyunk az egészségügy fejlesztése mellett, bármilyen idők is járjanak. Sem a Covid sújtotta időszak, sem pedig most a háború nem téríthet el bennünket vállalásainktól, a magyar egészségügy fejlesztésétől, attól, hogy mindent megtegyünk egy egészségesebb, fittebb magyar jövő érdekében.

Az államtitkár a költségvetés egészségügyre szánt tételei közül kiemelte azt a mintegy 200 milliárd forintot, amely az állami, egyházi és egyetemi intézmények ápolóinak béremelésére áll rendelkezésre. Jelezte, hogy idén júliustól is 18 százalékkal emelkedik a bérük.

A 2024-es keretek lehetővé fogják tenni az egészségügyi ellátás további finanszírozását, a tervezett fejlesztéseket – szögezte le Latorcai Csaba, aki a kormány nevében köszönetet mondott azért, hogy az egészségügyben dolgozók az elmúlt években kitartottak és becsületes munkával, sok lemondással szolgálták, szolgálják a betegek gyógyulását, az egészségesebb Magyarország szellemi, lelki és fizikai megújulását.

 

Kitért arra is: a kormány célja az, hogy ne életminőségek közötti különbséget, hanem életstílus melletti választást jelentsen az, ha valaki városban vagy kistelepülésen él. 

Szavai szerint a vidék népszerűségéhez és megtartóerejéhez megélhetést nyújtó, vonzó és helyben elérhető munkahelyekre, minőségi, magas életszínvonalat biztosító infrastruktúrára és szolgáltatásokra, színvonalas egészségügyi szolgáltatásokra van szükség. 

 

– A területfejlesztés régóta fennálló kihívása vidék és város kiegyensúlyozott fejlesztése 

 

– mondta.

– Elkötelezettek vagyunk abban, hogy Magyarország 2030-ra az Európai Unió öt legélhetőbb tagállama közé kerüljön. A kormány ebben a munkában partnerként tekint az egészségügyi dolgozókra is – jelentette ki Latorcai Csaba.

Borítókép: Latorcai Csaba, a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára expozét tart az állami projektértékelői jogviszonyról szóló, valamint egyes kapcsolódó törvények módosítását célzó javaslat vitájában az Országgyűlés plenáris ülésén 2023. április 13-án (Fotó: MTI/Máthé Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.