Szentkirályi Alexandra: A baloldali javaslatok közel 3200 milliárd forintos adóemeléssel járnának

A költségvetési hiányt 2,9 százalékról 10 százalék fölé növelnék Varga Mihály pénzügyminiszter szerint.

Magyar Nemzet
2023. 06. 29. 8:41
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A baloldali pártok módosító javaslatai közel 3200 milliárd forintos adóemelést jelentenének a jövő évi költségvetésben, a költségvetés tervezésekor csak a felelős, átgondolt javaslatokat tudjuk támogatni – írta Facebook bejegyzésében Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő.

Mint ismert, Varga Mihály tegnap kifejtette, hogy a baloldali pártok módosító javaslatai összesen 6528 milliárd forinttal borítanák fel a költségvetést, ebből közel 3200 milliárd forint adóemelést jelentene. Hozzátette: a baloldali pártok javaslatai a vállalkozásokat sújtanák a legerősebben, a társasági adót például 9-ről 25 százalékra emelnék, amely többezer milliárd forintos terhet jelentene a cégeknek. Habár a legtöbb módosító javaslatban még csak forrást sem jelöltek meg a baloldali pártok azok finanszírozására, a költségvetés 200 milliárd forintos tartalékát nyolcszor költenék el. A költségvetési hiányt ezzel 2,9 százalékról 10 százalék fölé növelnék.

Borítókép: Szentkirályi Alexandra (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.