Szijjártó Péter: A csatatéren nincs megoldás, csak halottak vannak

Be kellene végre látnia mindenkinek: ennek a háborúnak nincsen megoldása a csatatéren! Ott csak a halottak vannak! – hangsúlyozta közösségi oldalán Szijjártó Péter. A megoldás a tárgyalóasztalnál van – szögezte le.

Magyar Nemzet
Forrás: Facebook2023. 06. 03. 11:39
SZIJJÁRTÓ Péter
Budapest, 2023. május 31. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter beszédet mond a kínai Jiecang, a lineáris hidraulikus szerkezetek elõállításával foglalkozó vállalat beruházásbejelentõ sajtótájékoztatóján a Külgazdasági és Külügyminisztériumban 2023. május 31-én. Kaposvárra hozza legnagyobb európai gyártóegységét a kínai cég, amely mintegy 25 milliárd forintos beruházásával 200 új munkahely jön létre a városban. MTI/Kovács Attila Fotó: Kovács Attila
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A külgazdasági és külügyminiszter bejegyzése szerint nekiestek az ukrán politikusok Orbán Viktornak azok után, hogy a magyar miniszterelnök ismét kiállt a béke mielőbbi megteremtése mellett. 

 Mint fogalmazott, nincs ebben semmi új. 

A békepárti politikusoknak rendre támadásokkal, kritikákkal kell szembesülniük. Mi viszont akkor sem adjuk fel! Továbbra is kitartunk amellett, hogy a legfontosabb feladat most: az emberéletek mentése

– szögezte le a a tárcavezető, aki szerint minél tovább tart a háború, annál többen halnak meg. 

Minden egyes háborúval töltött nap emberek százainak vagy ezreinek (ki tudja ezt megmondani pontosan?) halálával jár. Ennyi újabb szétszakított család, ennyi újabb árván maradó gyermek. Be kellene végre látnia mindenkinek: ennek a háborúnak nincsen megoldása a csatatéren! Ott csak a halottak vannak! A megoldás a tárgyalóasztalnál van! Ott lehet életeket menteni. Itt lenne az ideje! 

– hangsúlyozta Szijjártó Péter. 

Borítókép: Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter. (Fotó: MTI/Kovács Attila)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.