időjárás 11°C Jeromos 2023. szeptember 30.
logo

Szijjártó Péter: A csatatéren nincs megoldás, csak halottak vannak

Magyar Nemzet
Forrás: Facebook
2023.06.03. 11:39 2023.06.03. 13:53
Szijjártó Péter: A csatatéren nincs megoldás, csak halottak vannak

Be kellene végre látnia mindenkinek: ennek a háborúnak nincsen megoldása a csatatéren! Ott csak a halottak vannak! – hangsúlyozta közösségi oldalán Szijjártó Péter. A megoldás a tárgyalóasztalnál van – szögezte le.

A külgazdasági és külügyminiszter bejegyzése szerint nekiestek az ukrán politikusok Orbán Viktornak azok után, hogy a magyar miniszterelnök ismét kiállt a béke mielőbbi megteremtése mellett. 

 Mint fogalmazott, nincs ebben semmi új. 

A békepárti politikusoknak rendre támadásokkal, kritikákkal kell szembesülniük. Mi viszont akkor sem adjuk fel! Továbbra is kitartunk amellett, hogy a legfontosabb feladat most: az emberéletek mentése

– szögezte le a a tárcavezető, aki szerint minél tovább tart a háború, annál többen halnak meg. 

Minden egyes háborúval töltött nap emberek százainak vagy ezreinek (ki tudja ezt megmondani pontosan?) halálával jár. Ennyi újabb szétszakított család, ennyi újabb árván maradó gyermek. Be kellene végre látnia mindenkinek: ennek a háborúnak nincsen megoldása a csatatéren! Ott csak a halottak vannak! A megoldás a tárgyalóasztalnál van! Ott lehet életeket menteni. Itt lenne az ideje! 

– hangsúlyozta Szijjártó Péter. 

Borítókép: Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter. (Fotó: MTI/Kovács Attila)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.