Vajon mikor térnek vissza a medárdi zivatarok?

A válasz a cikkből kiderül.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI, Met.hu2023. 06. 14. 17:47
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Kárpát-medence fölé dél, délkelet felől egyre nedvesebb levegő érkezik újra, így a felhőzet fokozatosan megnövekszik, de számottevő csapadék csütörtök estig nem valószínű.

A Nyugat-Európa felől fölénk sodródó vastagabb felhőtömbök egyre jobban szakadoznak, gomolyosodnak, másutt gomolyfelhős idő várható. Éjszakára átmenetileg kiderül az ég, de északnyugaton maradhatnak felhősebb körzetek, illetve délkelet felől fátyolfelhőzet érkezik, amely csütörtökön napközben a délkeleti, keleti megyéink fölött meg is vastagszik.

Csütörtökön északnyugat felé haladva számíthatunk több napsütésre. Napközben helyenként lehet zápor, esetleg zivatar, majd csütörtök késő délutántól, estétől a délkeleti, keleti határszélen eredhet el az eső. Gyenge vagy mérsékelt lesz a légmozgás.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 8 és 13 Celsius-fok között alakul, de a hidegre hajlamos helyeken pár fokkal hidegebb, a belvárosi részeken, tópartokon enyhébb lehet a hajnal.

 

Csütörtökön a legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön 22 és 27 Celsius-fok között várható.

Pénteken a Dunántúl nyugati részén napos idő várható kevés gomolyfelhővel, míg ettől keletebbre egyre összefüggőbb, vastagabb felhőzet valószínű, sőt elsősorban

a Tiszántúlon borult körzetek is lehetnek. Ott tartós esőre is van esély, máshol helyenként alakulhat ki záporeső, esetleg zivatar.

Az északi, északnyugati szél megélénkül, főként az Alpokalján erős lökések is kísérhetik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 11 és 17, a legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 22 és 27 Celsius-fok között valószínű, de a tartósabban csapadékos tájakon hűvösebb is lehet.

Szombaton a nyugati megyékben a napos időt kevés fátyol- és gomolyfelhő zavarja, kelet felé haladva viszont egyre összefüggőbb, vastagabb felhőzetre számíthatunk.

A Tiszántúl keletebbi részein tartósan eshet az eső, másutt helyenként alakulhat ki zápor, zivatar. Az északi, északnyugati szél megélénkül, a Dunántúlon meg is erősödik.

A minimum-hőmérséklet 12 és 17, a maximum-hőmérséklet általában 22 és 27 Celsius-fok között alakul, de a tartósabban csapadékos tájakon kissé hidegebb is lehet.

Vasárnap a fátyol- és gomolyfelhőkre számíthatunk, több felhő, illetve erőteljesebb gomolyfelhő-képződés keleten, északkeleten lehet. Elszórtan valószínű zápor, zivatar, nagyobb számban a keleti, északkeleti felén. Az északnyugati, északi szél megélénkül, kevés helyen meg is erősödik. A hajnali minimum 10 és 17, a délutáni csúcsérték általában 22 és 28 Celsius-fok között alakul.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.