Változik a forgalmi rend a Határ útnál és a ferihegyi gyorsforgalmi úton

Csatornaépítési munkák kezdődnek kedden a Határ út metróállomásnál a gyalogosaluljáró-felújításnál, ezért változik a forgalmi rend – tájékoztatta az MTI-t a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).

Magyar Nemzet
Forrás: MTI, BKK2023. 06. 13. 11:25
Közlekedő autó a Határ útnál, forgalom, autózás, óriásplakát, közterületi hirdetés, hirdetés, autóút Forrás: BKK
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A munkálatok július végéig közúti forgalmi változással járnak: a Vak Bottyán utca egyirányú lesz a Tompa utcáig a Lehel utca irányába.

Az építkezés alatt a Ferihegyi repülőtérre vezető út felől nem lehet balra kanyarodni a Vak Bottyán utca irányába. A repülőtérre vezető út megközelíthető lesz a Kőér utca és a Vak Bottyán utca felől – tudatta a BKK.

Forrás: BKK

Júliusban újabb szakasz jön

A Határ úti korszerűsítésnek köszönhetően akadálymentes lesz a gyalogos-aluljáró. A beruházás jelenlegi szakaszában

  • új vízelvezető folyóka készül a liftekhez és a lépcsőkhöz,
  • az aluljáró gépészetének felújításához kapcsolódva elkészül a csatornabekötés átépítése,
  • új csatornabekötés épül az aluljáró irányából a meglévő szennyvíz- és csapadékcsatornák felé.

A munkafázis elvégzését úgy ütemezte a BKK, hogy a nyári iskolai szünet idejére essen, illetve ne érintse az M3-as metró és az 50-es villamosvonal felújítását.

A gyalogos-aluljáró korszerűsítése tervezetten júliusban újabb mérföldkőhöz érkezik: a BKK átadja az 50-es villamos végállomásánál lévő új lépcsőt, és elkezdi a buszvégállomás felőli lépcső átépítését. Ezzel egy időben a helyükre kerülnek az új falburkolatok és a helyiségek portálszerkezeti elemeinek egy része is.

Forrás: BKK

Borítókép: Illusztráció (Forrás: BKK)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.