Visszatér a nyár, aztán újabb hidegfront érkezik + videó

A Kárpát-medence térségét elérő hidegfront mögött megerősödő északnyugati széllel hűvösebb légtömeg érkezik fölénk, így mérséklődik a nappali felmelegedés.

Magyar Nemzet
Forrás: MET, MTI2023. 06. 28. 6:45
null
Salgótarján, 2023. június 22. Villámok cikáznak az égbolton Salgótarján felett 2023. június 21-én. MTI/Komka Péter Fotó: Komka Péter
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Reggel erősen felhős vagy borult lesz az ég, és a délnyugati országrészben még számíthatunk csapadékra. Délelőtt megszűnik az eső, illetve északnyugat felől felszakad a felhőzet.

A nap további részében gomolyfelhős, napos idő várható helyenként futó záporral. Északkeleten viszont a gomolyfelhők jobban összeállhatnak, és nagyobb eséllyel pattanhatnak ki záporok, zivatarok.

Az északnyugati szél megélénkül, néhol megerősödik. Zivatarok környezetében viharos lökések is előfordulhatnak.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 20 és 25 fok között alakul. Késő estére 13 és 19 fok közé hűl le a levegő – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.

 

Kiadták a figyelmeztetést

Az északkeleti, keleti területeken kedveznek a feltételek zivatarok kialakulásához. Ezeken a részeken átmeneti viharos széllökés, kisméretű jég és intenzív csapadékhullás is előfordulhat.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú, citromsárga figyelmeztetést adott ki zivatar miatt Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar, Heves, Nógrád, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Jász-Nagykun-Szolnok vármegyére.

Forrás: Országos Meteorológiai Szolgálat

 

Milyen idő lesz a következő napokban?

Átmeneti lehűlést követően a hét második felében lassan, fokozatosan melegszik az idő. Ezt a melegedő periódust a Dunántúlon egy szombaton érkező hidegfront megakaszthatja.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/Komka Péter)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.