A jobboldali hálózatosodás egyik motorja, hogy a baloldal túltolta a biciklit

Szánthó Miklós szerint a fordulópont a genderügy volt, amely tömegek fejében gyújtott lámpát, és nagyon sokan mondták ki, hogy ebből elég.

Magyar Nemzet
Forrás: alapjogokert.hu2023. 07. 21. 10:58
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A magyar konzervatív oldal otthon rendkívül sikeresen építi a kapcsolatait, azonban nemzetközi szinten még sok a teendő

– hívta fel a figyelmet Szánthó Miklós Tusnádfürdőn, az Alapjogokért Központ és az MCC által szervezett panelbeszélgetésen. Az Alapjogokért Központ igazgatója szerint míg a baloldalnak a vérében van az internacionalista szellem – hiszen az ideológiájuk egyik alapja, hogy „nemzetközivé lesz a világ” –, addig a jobboldal a saját nemzetéhez, környezetéhez kötődik, ezért számunkra nem magától értetődő a nemzeti határokon túlmutató összekapcsolódás. Mint felidézte, 

a jobboldali hálózatosodás alapja azzal teremtődött meg, hogy a baloldal egyszerűen túltolta a biciklit, hiszen világszerte az alapvető értékeket, az Isten, haza, család hármasegységét vette támadás alá. 

A progresszív kommunikációs gőzhenger annyira túlbillent a józanságon, hogy a józan ésszel gondolkodók érzékelték: tenniük kell valamit. A nemzeti szuverenista erők nemzetközi szinten ezért azzal a céllal állnak össze, hogy valamennyien meg tudjuk őrizni saját szuverenitásunkat, a családot és a békét – mutatott rá. Szánthó Miklós szerint a fordulópont a genderügy volt, amely tömegek fejében gyújtott lámpát, és nagyon sokan mondták ki, hogy ebből elég. 

Így a józanul gondolkodó emberek világszerte rádöbbentek arra, hogy ez egy globális jelenség, ezért a konzervatív politikai erőknek össze kell fogniuk.

A közjogi elemzőintézet vezetője kitért arra is: a magyarországi baloldal pénzért kilincsel az amerikai szélsőbaloldalnál, eközben a jobboldal politikai gondolkodásának alfája és ómegája a nemzeti érdek: Magyarország mindenekelőtt, a Jóisten mindenek fölött – idézte Orbán Viktor miniszterelnököt. 

De ezzel együtt tisztában vagyunk azzal, hogy a nyugati civilizáció részei vagyunk, melynek vezető ereje az az Egyesült Államok, ahol az Alapjogokért Központ olyan jobboldali partnerekkel köt szövetséget, akik a jelenlegi fősodorral szemben szintén az Isten, haza, család hármasegységét és gondolatiságát, vagyis az igazi Amerikát képviselik – húzta alá. Mint fogalmazott, 

Magyarország formális súlya ellenére az amerikai konzervatívok figyelmét is felkeltette a nemzetközi liberális média magyar jobboldallal szembeni támadássorozata, a kapcsolataink pedig olyannyira megerősödtek, hogy Donald Trump volt az első amerikai elnök, aki kimondta: „we love Hungary” 

– összegezte a konzervatív kapcsolatépítés sikerességét a főigazgató.

Borítókép: Szánthó Miklós Tusnádfürdőn (Forrás: Facebook)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.