A Kékestetőn is tetőzött a kánikula, aztán lecsapott az ítéletidő

Forróság, heves zivatarok, piros riasztás, jégeső, szélvihar – jellemezte a hétfői időjárást az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Magyar Nemzet
Forrás: MET2023. 07. 18. 10:09
null
Nagykanizsa, 2022. augusztus 28. Zivatarfelhõ és villám az égen Nagykanizsa felett 2022. augusztus 27-én éjjel. Napközben megnövekedhet a záporok, zivatarok esélye. MTI/Varga György Fotó: Varga György
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hétfőn egy hidegfront érte el az országot, ami a hőmérsékletben nem hozott sok változást, de a légkörben lévő puskaport sikerült begyújtania.

Tetőzött a forróság, a délkeleti országrészben 38, 39 fokot is mértek. Máshol 31 és 37 fok között alakultak a maximumok. 

Még a Kékestetőn is összejött a nyári nap 25 feletti csúcshőmérséklettel.

 

Először nyugaton robbant a légkör, szupercella is kialakult, majd az északi országrész következett. Nagy területen alakultak ki, majd rendeződtek vonalba a 

heves zivatarok, szintén szupercellás jegyeket produkálva.

Délutánra a legmagasabb szintű riasztást is kiadták. A heves gócokban jégeső, felhőszakadás, illetve viharos, erősen viharos szélrohamok is előfordultak – írták a közösségi oldalukon.

Borítókép: illusztráció (Fotó: MTI/Varga György)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.