Hatvanötezer ember, akik szabadidejüket áldozzák a közbiztonságért és a határvédelemért + videó

A kormány együttműködési megállapodást köt a polgárőrszövetséggel.

Magyar Nemzet
2023. 07. 09. 12:13
null
20230325 Polgárőrség Telki Fotó: Mirkó István Magyar Nemzet Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kormány erkölcsileg és anyagilag is megbecsüli a polgárőröket. Ők számíthatnak Magyarország kormányára. Köszönjük önkéntes és áldozatos munkájukat – írta Nyitrai Zsolt, a miniszterelnök főtanácsadója vasárnap a Facebook-oldalán, jelezve, a kormány hamarosan együttműködési megállapodást ír alá az Országos Polgárőr Szövetséggel.

Nyitrai Zsolt az országos polgárőrnap alkalmából közölte: a lakiteleki országos találkozón a munkájukat önkéntesen végző több mint 65 ezer polgárőrt köszöntötték, akik szabadidejükben a közbiztonság fenntartásán és országunk határvédelmén is dolgoznak. 

Túrós András, az Országos Polgárőrszövetség elnöke a felvételen arról beszélt, a társadalmi és gazdasági nehézségek ellenére a polgárőrség 2022-ben történelmének legsikeresebb évét zárta. Mindez köszönhető Magyarország kormányának, a kormány támogatásának – tette hozzá. 

Az elmúlt évben tízmillió szolgálati órát teljesítettünk. Ebből különösen kiemelkedő a határvédelmi szolgálat, amely hozzájárult az államhatár biztonságához

 – mondta. Összesen 15 602 polgárőr 161 837 órát teljesített, 15 858 határsértő és tizenhét embercsempész elfogásában működtek közre önállóan és a rendőrökkel közös szolgálatok során.

Petrovszky Dóra polgárőr a videóban arról beszélt: büszke rá, hogy ifjú polgárőrként a barátaival közösen tehet szabadidejében egy jó ügy érdekében, a közbiztonságért. Arra biztatta a fiatalokat, hogy ők is csatlakozzanak a polgárőrséghez. 

A bejegyzésben rámutattak arra, hogy a polgárőrök segítenek megőrizni a települések közbiztonságát, közreműködnek az árvízi védekezésben, a Covid-járvány idején segítettek a nyugdíjasoknak a bevásárlásban, a gyógyszerkiváltásban, és ott vannak a határoknál is, hogy erősítsék azok védelmét. Jelezték: a partnerség jegyében hamarosan együttműködési megállapodást ír alá a kormány és az Országos Polgárőrszövetség.

Borítókép: Polgárőrség Telkiben. (Fotó: Mirkó István)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.