A következő budapesti olimpiai pályázat ellen is fellépne a Momentum

Donáth Anna szerint nincs értelme 2036-os budapesti olimpiáról beszélni.

Magyar Nemzet
Forrás: Klubrádió2023. 07. 20. 9:15
null
Borítókép: Donáth Anna, a Momentum EP-képviselője (Fotó: Genevieve Engel)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A következő elérhető olimpia a 2036-os, és ha Orbán Viktor hirtelen találna is rá 10 ezermilliárd forintot „a szivárvány lábánál”, akkor is fölösleges erről beszélni, amíg az oktatást és az egészségügyet nem tette rendbe az ország

 – mondta Donáth Anna európai parlamenti képviselő a Klubrádió Megbeszéljük című adásában. Szerinte az általuk meghiúsított budapesti olimpia esetén legalább 3000 milliárd forintba került volna a rendezés, de ezt az összeget már akkor is konzervatív becslésnek tartották. A politikus egyértelmű nemet mondott a 13 év múlva esedékes olimpia támogatásával kapcsolatos kérdésre is.

Donáth Anna – aki egyébként rendszeresen küzd az ellen, hogy a magyar emberek megkapják a nekik járó uniós forrásokat – úgy véli, az olimpia rendezése csődbe vitte volna a magyar államot. A Facebookon pár nappal azt írta, hogy a Momentum 2017-es NOlimpia-kampánya (amellyel 266 ezer aláírást gyűjtöttek össze népszavazás kiírásához és végül elérték a 2024-es budapesti olimpiai pályázat visszavonását) nemzetmentőnek bizonyult, szerinte ennek köszönhető, hogy idén még nem ment csődbe az állam; párhuzamként itt a görög példát említette a 2004-es olimpiával. 

Egyébként korábban még a baloldali kormányok is szerettek volna hazai rendezésű olimpiát, sőt a baloldali pártok még az Orbán-kormány idején is támogatták ezt a kezdeményezést, aztán jött a Momentum.

Borítókép: Donáth Anna, a Momentum EP-képviselője (Fotó: Genevieve Engel)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.