Következő mérkőzések
Spanyolország
21:002024. július 14.
Anglia

Az Amerikai Népszava Tusványos betiltását kéri Romániától

A balliberális portál szerint az Európai Uniónak is fel kellene lépnie a rendezvény ellen.

Magyar Nemzet
2023. 07. 24. 12:21
Tusványos Fotó: Bach Máté Fotó: BACHPEKARYMATE
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Romániának megvan minden joga arra, hogy betiltsa a szélsőjobboldali mocsok gyűléseket Tusnádfürdőn, és véget vessen saját területén Orbán elmeháborodott, provokatív és a diplomáciai szabályokat, a két ország kapcsolatait semmibe vevő fasiszta ámokfutásainak” – olvasható a balliberális Amerikai Népszava véleménycikkében. Megjegyzendő, hogy a cikket név nélkül publikálták, így nem lehet tudni, hogy annak ki a szerzője.

Emellett a cikk arról értekezik, hogy Brüsszelnek is fel kellene lépnie Orbán Viktor tusványosi beszédeivel szemben. „Az Európai Uniónak sem lenne szabad tűrnie ezeket a beszédeket” – vélekedett az Amerikai Népszava.

Ahogy arról lapunk is beszámolt, Orbán Viktor a tusványosi beszéde elején arról beszélt, hogy a román külügy megírta neki, hogy miről nem szabad beszélni, így azt tanácsolták, hogy ne beszéljen arról, ami román érzékenységet sérthet. Mint mondta, azt javasolták, hogy ne beszéljen kollektív kisebbségi jogokról, ám Orbán Viktor jelezte, hogy ezek léteznek és megilletik a magyarokat.

Azt írják, hogy ne beszéljünk nem létező, román közigazgatási egységekről. Azt hiszem, Erdélyre és Székelyföldre gondoltak, de mi sohasem állítottuk, hogy ezek romániai területi egységek lennének

– tette hozzá a miniszterelnök.

Az Amerikai Népszava ezeket a gondolatokat revizionistának találta, a miniszterelnök beszédei pedig szerintük zavarosak és fasiszták.

Borítókép: Tusványos (Fotó: Bach Máté)

 

Mindent egy helyen az Eb-ről

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.