Az emberek számára meg kell teremteni az alapvető biztonságot

Magyarország a 13. legbiztonságosabb ország a világon – hangoztatta Rétvári Bence államtitkár.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 07. 08. 13:37
null
20220727 Budapest Dr. Rétvári Bence, Belügyminisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes. Fotó: Kurucz Árpád KA Magyar Nemzet Fotó: Kurucz Árpád
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– A kormány abban hisz, hogy az emberek számára meg kell teremteni az alapvető biztonságot mind az országban, mind a határokon kívül – jelentette ki a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára szombaton Lakiteleken, az országos polgárőrnapon. Rétvári Bence azt mondta, ha nincs a rend fenntartva a rendőrök vagy a velük együttműködő polgárok által, akkor az emberek a szabadságukat nem tudják megélni. 

– Ha rend van, akkor az erős és a gyenge egyenlő jogokkal rendelkezik, mert az állam, a rendőrség megóvja a gyengét az erősebb önkényeskedésétől, ezért a rend az alaptétele a szabadságnak. Magyarországon mindenki biztonságban érezheti magát – hangsúlyozta az államtitkár. Hozzátette: az elmúlt évtizedben harmadára csökkent a bűncselekmények száma, és Magyarország a 13. legbiztonságosabb ország a világon.

Rétvári Bence köszönetet mondott a polgárőrök munkájáért, akik az elmúlt évben összesen tízmillió járőrórát, a rendőrökkel és a határvadászokkal közösen pedig 393 ezer járőrözési órát teljesítettek.

Borítókép: Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára (Fotó: Kurucz Árpád)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.