Az internetes csalók nyáron sem pihennek – így védekezhetünk ellenük

A Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatósága online tájékoztató sorozattal hívja fel a figyelmet a biztonságtudatos magatartásra.

Magyar Nemzet
2023. 07. 14. 11:29
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A nyári időszakban is számos veszélynek vannak kitéve az informatikai és telekommunikációs eszközeink, alkalmazásaink, ezért fontos, hogy a megfelelő védelmi elemekkel ellátva működtessük azokat – közölte a Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatósága (SZTFH), amely  július 14-e és augusztus 15-e között négy témakörben indít online tájékoztató sorozatot, amelyben a biztonságtudatos magatartásra hívja fel a figyelmet.

Mint kiemelték, egy sor olyan kockázatot rejthet magában a nyári vakáció, amelyekre nem feltétlenül gondol az ember. Az SZTFH által összeállított négyrészes sorozat számos hatékony módszert kínál az internetes csalók elleni védekezésben többek között, a nyaralással, a fesztiváljegyek, a csomagküldemények vonatkozásában.

A nyár közepén véget érő kampány utolsó fejezete pedig már az iskolakezdéssel jelentkező kiberbiztonsági kérdésekre ad választ. A tájékoztatók a hatóság weboldalán és SZTFH kiber LinkedIn felületén is elérhetőek lesznek. 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.