Elesett az M1-es, nyolc kilométeres a dugó

Fix terelés építése miatt torlódik a forgalom az M1-es autópálya a Budapest felé vezető oldalon, Bőny térségében.

Magyar Nemzet
2023. 07. 05. 9:55
null
Hegyeshalom, 2018. január 6. Jármûvek várakoznak 2018. január 6-án az M1-es autópályán a hegyeshalmi határátlépési pont közelében, ahol a megnövekedett forgalom miatt hat kilométeres torlódás alakult ki. MTI Fotó: Krizsán Csaba Fotó: Krizsán Csaba
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A komáromi szakaszon, a 107-es kilométernél a munkaterület mögött nyolc kilométeres torlódás alakult ki – figyelmeztetett az Útinform.

Az M1-es autópályán több helyszínen is végeznek burkolatfelújítási munkákat: Tata térségében, a komáromi szakaszon, a lébényi szakaszon a 130-as és a 138-as kilométer között, valamint Győr elkerülő szakaszán, a 123-as kilométernél a Rába-híd környezetében:

  • Tata térségében újabb szakaszon végeznek burkolatfelújítási munkákat, amelyhez sávelhúzásos terelést építettek ki. A 65-ös és a 74-es kilométer között Hegyeshalom irányába a külső és a leállósáv használható, míg Budapest felé a belső sávon, valamint az ellenkező oldal belső sávján halad a forgalom. A 73-as kilométernél a Grébics pihenőt nem zárták le, oda egy bójákkal kijelölt szűk sávon lehet behajtani, a kihajtásnál viszont nincs gyorsítósáv, ami nagyon megnehezíti a forgalomba való visszatérést.
  • Győr elkerülő szakaszán még tart a Rába-híd felújítása. Hegyeshalom felé a külső és a leállósávot lezárták. A 123-as és a 125-ös kilométer között a forgalmat sávelhúzással terelik, irányonként két sáv járható.
  • A főváros felé vezető oldalon a lébényi szakaszon, a 138-as és a 130-as kilométer között új terelést építettek ki. Budapest felé a belső sávon, illetve az ellenkező oldal belső sávján haladhatnak.  Hegyeshalom irányába a külső és a leállósáv járható. Lezárták a 135-ös kilométernél Börcs pihenőt a főváros felé tartó oldalon, előtte a 144-es kilométernél lévő Lébény pihenőhely, vagy utána a 119-es kilométernél lévő Arrabona pihenő használható.

Az Útinform kéri az autósokat, hogy vezessenek fokozott figyelemmel.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/Krizsán Csaba)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.