Beállt az M7-es, balesetet szenvedett egy kamion az M5-ösön

Helyzetjelentés az utakról kedden reggel.

Magyar Nemzet
Forrás: Útinform, OKF2023. 07. 05. 6:38
null
Budapest, 2021. június 13. A fõváros VII. kerületében a Thököly út forgalmas látképe, a Baross tér felé. Ez Budapest legkisebb területû, egyúttal legnagyobb népsûrûségû kerülete, aminek hagyományos elnevezése Erzsébetváros. MTVA/Bizományosi: Róka László *************************** Kedves Felhasználó! Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemû – különösen szerzõi jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó szerzõje/jogutódja közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelõssége e körben kizárt. Fotó: Róka László
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az M0-s autóút keleti szektorán az 1-es főúti végcsomópont felé vezető oldalon, az M4-es autóút csomópontjában az erős forgalom miatt torlódik a forgalom.

Az M7-es autópálya Balaton felé vezető oldalán, Tárnok térségében mozgó terelés mellett kaszálnak a 21-es és a 23-as kilométer között. A torlódás elérte az öt kilométert.

Élénk a forgalom a Budapest környéki utakon. Sokan haladnak

  • az M3-as autópálya bevezető szakaszán az M0-s autóúti csomóponttól befelé,
  • a 10-es főúton a solymári körforgalomtól,
  • a 11-es főúton Leányfalu és Budakalász között, valamint 
  • az 51-es főúton Dunaharasztitól a főváros irányába.

Letért az úttestről és az árokban az oldalára borult egy személygépkocsi az M7-es autópálya 53-as kilométerénél a Budapest felé vezető oldalon, Pákozd térségében. A balesethez műszaki mentésre a székesfehérvári hivatásos tűzoltók vonultak ki. A helyszínen forgalomkorlátozásra figyelmeztetett a katasztrófavédelem.

Letért az úttestről és árokba borult egy kamion az M5-ös autópálya Szeged felé vezető oldalán, Csengele térségében, a 128-as és a 129-es kilométer között. Műszaki mentés céljából a kiskunfélegyházi hivatásos tűzoltók érkeztek a baleset helyszínére, ahová a mentőket is riasztották.

Árokba hajtott és az oldalára borult egy személyautó a 25-ös főút 74-es kilométerénél, Ózd térségében. A műszaki mentési munkálatokat az ózdi hivatásos tűzoltók végzik, akik áramtalanították az autót.

Összeütközött két személyautó Budapest XIV. kerületében, a Thököly úton. A fővárosi hivatásos tűzoltók áramtalanították a gépkocsikat.

Vaddal ütközött, majd az út menti árokba hajtott és fának ütközött egy személygépkocsi a Makó és Csanádalberti közötti úton. A tótkomlósi önkormányzati tűzoltók áramtalanították a járművet. A helyszínre mentők is érkeztek.

 

Munkavégzés az utakon

Az Útinform tájékoztatása szerint az 1-es főúton Budaörs átkelési szakaszán, a 4-es kilométernél aszfaltoznak. A Szabadság úton a fél útpályát lezárták, jelzőlámpa szabályozza a forgalmat.

Az M6-os autópályán, a 169-es kilométernél lévő alagútban karbantartási munkákat végeznek, ezért a Pécs felé vezető oldalt lezárták. A járművek a főváros felé vezető oldal alagútjában, irányonként egy-egy sávon haladnak.

Az M3-as autópályán, Kál térségében a 97-es és a 104-es kilométer között tart még a burkolatfelújítás, ahol visszaállt a hétköznapi forgalmi rend, vagyis Vásárosnamény felé csak egy sáv járható, a Budapest felé vezető oldal belső sávjára átterelve. A főváros felé továbbra is két sávon lehet autózni.

Az M6-os autópályán a főváros felé vezető oldalon, Kulcs térségében munkavégzés miatt lezárták az 57-es kilométernél lévő Szentmihályi pihenőt. Helyette a 70-es kilométernél lévő Újvárosi pihenő vagy a 40-es kilométernél lévő Fácános pihenőhely használható.

A magyar–szlovák határszakaszon, a Dunán Neszmély és Dunaradvány (Radvan nad Dunabajom) között új kompátkelőt adtak át a forgalomnak. A komp három és fél tonna össztömegig és díjmentesen használható.

Az országos közúthálózaton napközben sokfelé dolgoznak folyamatosan az útpadka és a rézsű helyreállításán.

A mozgó tereléssel járó lezárásnál fokozott óvatossággal vezessenek, figyeljék az előjelzéseket, és csak akkor előzzék meg a munkagépeket, ha biztonságosan vissza tudnak sorolni a forgalmi sávjukba – kérik az autósokat.

A folyamatban lévő útépítési és útfelújítási munkákról részletesebben itt olvashat az Útinform oldalán.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTVA/Róka László)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.