Életképek a Havannáról: amíg az alpinista a nyolcadikat festette, ellopták a rögzítőkötelét

A rendőrség már keresi a tolvajt.

Magyar Nemzet
Forrás: Metropol2023. 07. 21. 14:33
null
Budapest, 2021. július 27. Légkondícionáló berendezések kültéri egységei egy Pillangó parki panelház falán Fotó: Branstetter Sándor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Több évtizedes pályafutása alatt egyszer sem történt ilyesmi Gáborral. Az alpinista festő éppen a munkáját végezte a Havanna lakótelepen, amikor ellopták alóla a rögzítőkötelét a Csontváry Kosztka Tivadar utca 37. alatti ház tizenegyedik emeletéről – adta hírül a Metropol

„A megrendelt munkámat végeztem, ami annyit tesz, hogy egy erkélyt kellett kívülről lefestenem. Felmentem a tetőre, kikötöttem a kötelem és beereszkedtem a 8. emeletre. Körülbelül egy óra alatt elkészültem. Bemásztam az erkélyre a munka végeztével. Levettem a szerelésem és kiengedtem a kötelet, ez körülbelül tíz perc volt. Elindultam fel a tizenegyedik emeletre, hogy leszereljem a kötelet, de döbbenetemre nem találtam a helyén” – emlékezett vissza Gábor, akinek egyébként nagy szüksége lenne a kötélre, ezért visszavásárolná. 

Az ügyben már a rendőrség is nyomoz.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTVA/Branstetter Sándor )

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.