Életveszélyesen bántalmazott egy vendéget a biztonsági őr egy VII. kerületi szórakozóhelyen

A Fővárosi Főügyészség vádat emelt egy huszonhárom éves férfival szemben, aki egy szórakozóhelyen biztonsági őrként bántalmazott és hanyatt lökött egy vendéget.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI, Ügyészség2023. 07. 17. 11:47
null
Budapest, 2019. november 15. A lengyel Baasch együttes koncertje a Budapest Showcase Hub (BuSH) elnevezésû könnyûzenei fesztiválon a fõvárosi Instantban 2019. november 14-én. A kelet-európai régió könnyûzenei színterének legfrissebb elõadóit bemutató BuSH-t idén november 13-tól 15-ig tartják a fõváros népszerû szórakozóhelyein. MTI/Mónus Márton Fotó: Mónus Márton
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A vádirat szerint a biztonsági őr 2021. szeptember 4-én éjjel egy VII. kerületi szórakozóhelyen dolgozott, ahol feladata volt az érkező vendégek beengedése is. A belépésre várakozó sorba beállt a sértett férfi a barátaival, és előkészítette okmányait, amelyeket a belépéskor a biztonsági őrnek ellenőriznie kellett. Az őr, amikor megtekintette a társaságban elöl álló sértett iratait, közölte, hogy nem fogja beengedni, és lökdösni kezdte. A sértett a karjait széttárva jelezte, hogy nem érti a vádlott viselkedését.

Amikor a sértett és társasága kérdőre vonták a vádlottat, hogy miért nem engedi be a sértettet, az őr a férfira támadt, nagyobb erővel kezdte lökdösni, átkarolva eltolta, és a már védekező vendéget meg is ütötte. Az ütéstől megtántorodott férfit a vádlott ismét mellbe lökte, amitől a sértett hanyatt esett, beverte a fejét és elvesztette az eszméletét.

A vádlott távozott a helyszínről, amíg az eszméletlen sértettet a szórakozóhely szerződött mentőápolója elsősegélyben részesítette a mentőszolgálat kiérkezéséig.

Az elszenvedett bántalmazás miatt a sértett életveszélyes sérüléseket szenvedett, de az azonnali orvosi ellátásnak is köszönhetően végül nem került életveszélyes állapotba.

A Fővárosi Főügyészség a huszonhárom éves férfit életveszélyt okozó testi sértés bűntettével vádolja. Börtönbüntetés kiszabását és a vádlott eltiltását indítványozták a biztonsági őri foglalkozástól a Fővárosi Törvényszékhez benyújtott vádiratban.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/Mónus Márton)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.