Elkapták az álmos betörőt

Egy éjszaka alatt három bűncselekményt követett el egy kecskeméti férfi, viszont a harmadik betörésnél elnyomta a buzgóság a tulajdonos autójának anyósülésén.

Magyar Nemzet
Forrás: Rendőrség2023. 07. 31. 19:35
Rendőrök, bilincs Forrás: Pexels
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Néhány óra alatt három helyre is betört egy kecskeméti férfi pénteken éjszaka. Még aznap reggel elfogták, a bíróság pedig már szombaton letartóztatta – közölte a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

Egy huszonhét éves kecskeméti lakos éjfél után átmászott egy kerítésen, a nyitva hagyott ablakon bejutott az épületbe, ahol magához vett egy bontatlan mobiltelefont. El akart vinni egy tévét és egy laptopot is, ám a tulajdonos megzavarta, így végül csak a százötvenezer forint értékű készüléket tudta ellopni.

Hajnali két óra körül megcélzott egy másik ingatlant is. Megint a kerítésen át jutott be az udvarba, beugrott a konyhába, amelynek az ablakáról először leszakította a szúnyoghálót. El akarta emelni a házban lakó nő pénztárcáját, amikor megszólalt a riasztó, így üres kézzel kellett elmenekülnie.

De azért hátrahagyott némi bizonyítékot: időközben kibontotta az első helyen ellopott mobiltelefont, amelyet a nadrágjába rejtett, a dobozt viszont már nem vitte magával, hanem eldobta.

A tolvaj később egy harmadik háznál is próbálkozott. Ugyancsak a kerítésen mászott be, amikor az udvaron észrevett egy autót, aminek nyitva maradt az ajtaja.

Bemászott a kocsiba, kutatás közben eltört egy értékes napszemüveget, majd a jármű jobb első ülésén elaludt.

A tulajdonos ébresztette, aki a rendőröket is értesítette. A járőrök az aluszékony betörőt elfogták, és előállították.

A kecskeméti nyomozók két lopási kísérlettel és egy lopással gyanúsítják az elfogott férfit, akit kihallgatása után őrizetbe vettek, és a járási ügyészség indítványára a bíróság egy hónapra letartóztatta.

Borítókép: illusztráció (Forrás: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.