Fülöp Attila: A szakápolási központok az idősotthonok egy speciális formáját jelentik

A korábban kórházakhoz tartozó szakápolási létesítmények szociális intézményekhez kerültek át az országban hat helyszínen.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 07. 17. 13:06
FÜLÖP Attila
Oroszlány, 2023. július 17. Fülöp Attila, a Belügyminisztérium gondoskodáspolitikáért felelõs államtitkára az oroszlányi Szociális Szakápolási Központban tartott sajtótájékoztatón 2023. július 17-én. Az országban hat helyszínen a korábban kórházakhoz tartozó szakápolási létesítmények szociális intézményekhez kerültek át. Az intézkedés 334 férõhelyet érint, hat helyszínen, Celldömölkön, Kunhegyesen, Oroszlányban, Pincehelyen, Vásárosnaményban, valamint a fõváros XII. kerületében. A szakápolási központok az idõsotthonok egy speciális formáját jelentik. MTI/Bodnár Boglárka Fotó: Bodnár Boglárka
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az országban hat helyszínen, a korábban kórházakhoz tartozó szakápolási létesítmények szociális intézményekhez kerültek át – mondta Fülöp Attila, a Belügyminisztérium gondoskodáspolitikáért felelős államtitkára hétfőn oroszlányi sajtótájékoztatóján.

Fülöp Attila hozzátette, az intézkedés 334 férőhelyet érint hat helyszínen, Celldömölkön, Kunhegyesen, Oroszlányban, Pincehelyen, Vásárosnaményban, valamint a főváros XII. kerületében. A szakápolási központok az idősotthonok egy speciális formáját jelentik.

Az átalakítás azoknak az ellátottaknak jelenthet változást, akik nem igényelnek folyamatos orvosi felügyeletet, viszont szakszerű ápolásra van szükségük, illetve az új fenntartási formában közösségi programokat, otthonos teret kínálnak a gondozottaknak.

Czunyiné Bertalan Judit, a térség fideszes országgyűlési képviselője elmondta, 

a szakápolási központba kórházi tartózkodás után kerülnek be olyan betegek, akiknek az otthoni ápolása meghaladja a család erejét, vagy állapotunk miatt nem alkalmasak az önellátásra.

Holup Ilona intézményvezető tájékoztatása szerint az oroszlányi szociális szakápolási központ hetven férőhelyes, az intézményben az átalakítás során egy közösségi teret alakítottak ki, valamint a korábban egyórás látogatási időt a délutáni órákkal bővítették.
 

Borítókép: Fülöp Attila (Fotó: MTI/Bodnár Boglárka)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.