Hollik István: A dollárbaloldal lebuktatta saját magát, nincs értelme tovább hazudozni!

Kik az adományozók és mit kértek cserébe? – tudakolta a Fidesz kommunikációs igazgatója.

Magyar Nemzet
2023. 07. 17. 14:51
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Pusztai Erzsébet, aki a Karácsony Gergely-féle 99 Mozgalom tagja, azt mondta az ötszázmilliónyi támogatásról, hogy „valószínűleg ezek külföldi támogatók, akik euróban támogatták a mozgalmat” – írta Facebook-oldalán Hollik István. A Fidesz kommunikációs igazgatója azt kérdezte Karácsony Gergely főpolgármestertől és Gyurcsány Ferenc bukott miniszterelnöktől:

„pontosan kik a külföldi adományozók és mit kértek cserébe a több száz milliós támogatásért?”

Úgy vélekedett, hogy a dollárbaloldal már lebuktatta saját magát, nincs értelme tovább hazudozniuk.

Mint ismert, a pénzmosási botrány pár hete robbant ki, miután a baloldal kampányfinanszírozási ügyéről szóló titkosszolgálati jelentés nyilvánosságra került, Karácsony Gergely azzal állt elő, hogy 

a miniszterelnök-jelöltségét támogató 99 Mozgalomhoz zárt adománygyűjtő ládákon keresztül jutott el az az 506 millió forint, amit párttársa, Perjés Gábor fizetett be a mozgalom számlájára készpénzben, nagyrészt külföldi valutában. 

Hollik István korábban az ügyről úgy nyilatkozott: Karácsony Gergelynek az ügy kirobbanása óta sem sikerült érdemi magyarázatot adni arról a pénzmosási botrányról, amibe belekeveredett. Hozzátette, hogy egy interjúban a főpolgármester nem tudott választ adni arra a kérdésre, hogy miért azután érkezett az egyesület számlájára több mint 450 millió forint, hogy ő már visszalépett az előválasztáson, a riporter kérdésére pedig csak annyit mondott: „hát azt nem tudom, hogy ez időben hogyan néz ki”. 

„Tehát teljesen világos, hogy Karácsony Gergely nem tud és nem akar arra az egyszerű kérdésre választ adni, hogyan lehetséges az, hogy 450 millió forintot azután fizetnek be, hogy ő már visszalépett. Felháborító, hogy mennyire hülyének nézi a dollárbaloldal a magyarokat” – hangsúlyozta Hollik István.

Borítókép: Karácsony Gergely joggal foghatja a fejét (Fotó: Mirkó István) 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.