Karácsony pénzmosási botrányáról kérdezi a 99 Mozgalom tagjait Hollik István

Felháborító, hogy mennyire hülyének nézi a dollárbaloldal a magyarokat – mondta a Fidesz kommunikációs igazgatója.

Magyar Nemzet
2023. 07. 08. 10:54
null
Budapest, Hollik István az irodájában Fotó: Teknős Miklós
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Mivel Karácsony Gergely főpolgármester nem tud és nem akar a 99 Mozgalom adománygyűjtő ládája kapcsán megfogalmazott kérdésekre válaszolni, ezért a Fidesz a mozgalom alapítóihoz fordul – mondta a Fidesz kommunikációs igazgatója az MTI-hez eljuttatott videónyilatkozatában. Hollik István jelezte, hogy miután a baloldal kampányfinanszírozási ügyéről szóló titkosszolgálati jelentés nyilvánosságra került, Karácsony Gergely azzal állt elő, hogy a miniszterelnök-jelöltségét támogató 99 Mozgalomhoz zárt adománygyűjtő ládákon keresztül jutott el az az 506 millió forint, amit párttársa, Perjés Gábor fizetett be a mozgalom számlájára készpénzben, nagyrészt külföldi valutában.

A kormánypárti politikus emlékeztetett, hogy az egyesület azért jött létre, hogy a főpolgármester előválasztási kampányát támogassa, és Karácsony Gergelynek azóta sem sikerült érdemi magyarázatot adni arról a pénzmosási botrányról, amibe belekeveredett. Hozzátette, hogy egy interjúban a főpolgármester nem tudott választ adni arra a kérdésre, hogy miért azután érkezett az egyesület számlájára több mint 450 millió forint, hogy ő már visszalépett az előválasztáson, a riporter kérdésére pedig csak annyit mondott: „hát azt nem tudom, hogy ez időben hogyan néz ki”.

– Tehát teljesen világos, hogy Karácsony Gergely nem tud és nem akar arra az egyszerű kérdésre választ adni, hogyan lehetséges az, hogy 450 millió forintot azután fizetnek be, hogy ő már visszalépett. Felháborító, hogy mennyire hülyének nézi a dollárbaloldal a magyarokat 

– emelte ki Hollik István. 

– Ezért a 99 Mozgalom alapítóit – Alföldi Róbert színészt, Balázs Péter közgazdászt, Bod Péter Ákost, a Magyar Nemzeti Bank egykori elnökét, Hajós András szociológust, Mellár Tamás közgazdászt, országgyűlési képviselőt és Wittinghoff Tamást, Budaörs polgármesterét – szeretné megkérdezni a Fidesz, hogy tudtak-e arról, hogy több száz millió forint készpénz vándorolt az egyesület számlájára, illetve, hogy ezek a pénzek mind a Gyurcsány–Bajnaihoz köthető DatAdat céghez kerültek-e, és tudnak-e valamit arról, hogy ezek a pénzek honnan származnak – fogalmazott a Fidesz politikusa.

Borítókép: Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója (Fotó: Teknős Miklós)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.