Holnap is megázhatunk, ha nem vigyázunk

Szerdán az erőteljes gomolyfelhő-képződésből a nap bármely szakában, éjfélig összességében többfelé várható zápor, zivatar.

MAGYAR NEMZET
Forrás: MTI2023. 07. 04. 17:47
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nyugati áramlás jellemzi Észak-Európa időjárását, arrafelé ciklonok és frontok vonulnak. Ezzel szemben a középső és déli területeken jellegtelen vagy gyengén anticiklonális a nyomási mező. Mindazonáltal az Alpok déli oldalán egy magaslégköri zavar alakult ki, amely fokozottan kedvező feltételeket teremtett a csapadékképződéshez. Így például Szlovéniában több helyen 30–70 mm közötti csapadékösszeget mértek. De hasonló értékeket regisztráltak Norvégia nyugati partvidékén is.

Kánikula, illetve hőség csupán a Földközi- és a Fekete-tenger térségében van.

A Kárpát-medence időjárását a következő napokban meleg, nedves, labilis rétegződésű légtömeg alakítja.

Ma délutánra az összefüggő csapadékzóna megszűnik, a felhőzet is szakadozik, csökken, ugyanakkor délután főleg délen újabb záporok, zivatarok alakulhatnak ki.

Ma éjszaka az Alföldön egy kiterjedt csapadékzóna kialakulása valószínűsíthető, amelyből még reggel, délelőtt is eshet.

Szerdán az erőteljes gomolyfelhő-képződésből a nap bármely szakában, éjfélig összességében többfelé várható zápor, zivatar. A zivatarokat elsősorban felhőszakadás kísérheti. Szélerősödés csak zivatar környékén lehet.

 

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 14 és 20 fok között alakul.

A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán 25 és 30 fok között várható.

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.