Karácsony csak szóban védi a fákat

Amit a főpolgármester számonkér egy magáncégen, azt az ő vezetése alatt álló vállalat nem teljesítette – mutatott rá a Belváros polgármestere.

Magyar Nemzet
2023. 07. 14. 15:50
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Panaszkodott Karácsony Gergely a Facebook-oldalán, amiért a Testnevelési Egyetem építése közben a kivitelező cég hibájából négy darab, negyven év körüli japánakácfát ki kellett vágni az Alkotás úton. A cég vállalta a felelősséget az okozott károkért. Ez Karácsonynak nem volt elég, ugyanis az eset kapcsán az államra akarta kenni felelősséget, azzal vádolva a kormányt, hogy halogatja a zöldfelületek védelméről szóló törvény meghozatalát. Hozzátette azt is, hogy a főváros dolgozik egy ezzel kapcsolatos jogszabályon.

Karácsony posztja alatt reagált Szentgyörgyvölgyi Péter, az V. kerület polgármestere, aki emlékeztette a főpolgármestert arra az esetre, amikor 

a Fővárosi Vízművek vízcsőépítési munkálatai során megkárosította az V. kerület, Belgrád rakpart 25. épület előtt álló két magas kőrist.

A belvárosi vezető azt is tudakolta, hogyan lehetséges az, hogy bár a szakvélemény szerint megfelelő kitámasztással tovább élhettek volna a fák és 

Belváros Önkormányzata nyomatékosan jelezte Karácsony főtájépítészének, hogy nem adja hozzájárulását a kivágásukhoz, a főváros mégis önhatalmúlag kivágta a fákat.

Szentgyörgyvölgyi Péter hozzászólása végén azt is megkérdezte, hogyan kívánja kompenzálni a főpolgármester a belvárosiak kárát „az indokolatlan és elkerülhető” fakivágás miatt?

Karácsony Gergely még nem válaszolt a polgármester kérdéseire, cikkünket frissítjük, ha ez megtörténne.

Borítókép: Karácsony Gergely és Gyurcsány Ferenc (Fotó: Kurucz Árpád)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.