Kegyetlenül vertek agyon egy idős gátőrt tizennégy és tizenhat éves fiatalok

Az eset 2021-ben történt, az ügyészség indítványozta a büntetés súlyosbítását.

Magyar Nemzet
Forrás: BOON2023. 07. 03. 13:01
A,Police,Officer,Handcuffs,A,Suspect, bilincs, ismeretlen,
Bilincs, Letartóztatás, bilincsben Fotó: Vladimir Tretyakov Forrás: Shutterstock
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A két fiatal alkalmi munkát végzett egy horgásztó mellett. A bűncselekmény napján a 77 éves gátőr megkérte a fiúkat, hogy segítsenek neki a feldarabolt fát az autójába bepakolni. Miután végeztek a rakodással, az elkövetők abból a célból, hogy kocsikázzanak egyet, engedély nélkül beültek a sértett autójába, amivel nem messze, egy füves-bozótos területen elakadtak – adta hírül a Boon.

Ezután a két fiú gyalog indult haza, ezután találkoztak össze ismét az idős férfival, aki közölte a fiatalokkal, hogy jelzi majd a munkáltatójuknak, mit tettek. 

Válaszul mindketten elkezdték rugdosni és puszta kézzel, illetve fadarabokkal ütni a védtelen sértettet.

Miután abbahagyták a férfi bántalmazását, az vérző fejjel megpróbált elmenekülni és segítséget kérni egy arra járó autóstól. Ezt a két fiú megakadályozta azzal, hogy az autótól elhúzták a sértettet, azt állítva, hogy ittas, és majd ők segítenek neki.

Amint tiszta volt a terep, újra felkaptak egy-egy fadarabot, és addig ütötték az idős férfit, amíg az elhunyt. A fiatalkorú tettesek a holttestet a tó melletti erdős részre húzták, ahol faágakkal és levelekkel lefedték. Ezt követően hazamentek, és a sértett autójának kulcsát a hűtőszekrény fagyasztórészébe rejtették.

A 14 éves elkövetőt hét év hat hónap, 16 éves társát pedig kilenc év hat hónap fiatalkorúak börtönében letöltendő büntetésre ítélték. Az ügyészség a büntetés lényeges súlyosítása érdekében nyújtott be jogorvoslatot.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Shutterstock)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.