Milliókat szavazott meg a baloldali önkormányzat a cégvezetőknek

„A kerület a baloldal kifizetőhelye” – állítja Borbély Ádám fideszes politikus.

Magyar Nemzet
2023. 07. 23. 11:17
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Zugló baloldali városvezetése kénye-kedve szerint osztogatja a zuglói adófizetők pénzét, hiszen az önkormányzat cégeinek vezetői pluszban megkapják az éves fizetésük felét. Ráadásul mindenféle teljesítési minimum nélkül – nyilatkozta a Metropolnak Borbély Ádám fideszes képviselő.

zugló, borbély ádám, baloldal, önkormányzat
Borbély Ádám elmondta: a városgazdálkodás vezetője csaknem tizenegymillió pluszt kaphat egy évben a havi fizetésén felül. Fotó: Mandiner

A politikus szerint ez nem más, mint színlelt béremelés. Borbély Ádám kifejtette, alig két hónap telt el azóta, hogy újabb 20 százalékkal emelte meg a baloldali vezetés az MSZP-s és a DK-s cégvezetők – eddig sem alacsony fizetését. Akkor ezeket a béreket állapították meg, amelyekhez hozzájön még a pluszjuttatás, az éves fizetésük fele. Tehát például a városgazdálkodás vezetője csaknem tizenegymillió pluszt kaphat egy évben a havi fizetésén felül.

 

A Metropol információi szerint:

  • a Zuglói Közbiztonsági Non-profit Kft. cégvezetőjének ekkor 1,56 millió forintra, 
  • a Zuglói Cserepes Kulturális Non-profit Kft. vezetőjének 1,3 millióra, 
  • a Zuglói Városgazdálkodási Közszolgáltató Zrt. cégvezetőjének 1,8 millióra, 
  • a Zuglói Sport- és Rendezvényszervező Non-profit Kft. vezetőjének pedig 1,2 millió forintra emelték a fizetését.

 

– Mindehhez olyan teljesítménykövetelményeket állítottak fel a cégvezetők részére, amelyek jelentős része megítélésünk szerint a gazdasági társaságok számára alapkövetelmények, és amelyeket egyébként is el kellene látniuk. Továbbá több esetben nem is kötötték mérhető célokhoz a pluszjuttatásokat. Már áprilisban megemelték ugyanis 20 százalékkal az ügyvezetői fizetéseket. 

Ezek között így már olyan is van, amelyik az összes fővárosi önkormányzati tulajdonú cégek között is messze a legmagasabb

– mondta a lapnak a kormánypárti politikus, aki szerint már a pluszjuttatásról való döntés megszavazása is érdekesen zajlott, hiszen a szokásosnál is gyorsabb volt. Borbély Ádám szerint a zuglói önkormányzati cégek működése átláthatatlan: a felügyelőbizottságokban magukat ellenőrzik, az átláthatóságért felelős tanácsnok pedig csak arra van, hogy megfelelően szavazzon.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Mirkó István)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.