Kiadták a figyelmeztetést, bár fázni ma sem fogunk

Esernyőt érdemes lehet vinni.

Magyar Nemzet
2023. 07. 06. 6:27
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egyre inkább a középső, majd északi országrészre terjed át a záporok, zivatarok súlypontja, de néhány csapadékgóc a déli tájakon is „vándorolhat” – olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzésében

Napközben a gomoly- és fátyolfelhők mellett általában többórás napsütésre számíthatunk, de a Dunántúl északnyugati részén lehetnek tartósabban felhős tájak is. 

Délután nagyobb eséllyel már a Dunától keletre kell záporok, zivatarok kialakulására számítani, utóbbiakat felhőszakadás is kísérheti.

A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 25 és 31 fok között várható. Késő estére 16 és 22 fok közé hűl le a levegő.

Az ország keleti felére pedig figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat. Várhatóan zivatar alakulhat ki, amely során elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent, emellett esetenként szélerősödés, jégeső előfordulhat. Intenzív záporokból, zivatarokból rövid idő alatt 25-30 mm-t meghaladó csapadék hullhat.

Fotó: Met.hu
Fotó: Met.hu

A hidegfronti hatás mellett a helyenként megélénkülő szél és helyi záporok, zivatargócok miatt tapasztalható légnyomás-ingadozás sokaknak okozhat kellemetlenséget – olvasható a Köpönyeg orvosmeteorológiai előrejelzésében.

Az olyan általános tünetek mellett, mint a tartós, migrénes fejfájás, ingerlékenység, alvászavar, koncentrációs problémák, várhatóan erősödni fognak a krónikus betegségek tünetei is. Az érzékenyeknél vérnyomás-ingadozás, szédülés jelentkezhet. 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.