Lehet jelentkezni a pótfelvételire

Legkésőbb augusztus 6-án éjfélig van mód a jelentkezésre a meghirdetett, szeptemberben induló felsőoktatási képzésekre.

Munkatársunktól
Forrás: MTI2023. 07. 28. 10:31
Pont ott parti ponthatár továbbtanulás
Fotó: Kurucz Árpád
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Pótfelvételire azok jelentkezhetnek, akiket a július 26-án zárult általános eljárásban egyetlen, általuk megjelölt képzésre sem vettek fel, vagy idén nem jelentkeztek a felsőoktatásba – közölte az Oktatási Hivatal. A közlemény szerint a pótfelvételi ponthatárait augusztus végén hirdetik ki.

Emlékeztettek: idén csaknem ötven egyetem és főiskola minden képzési szinten és területen hirdet képzéseket a pótfelvételi eljárás keretében. Állami ösztöndíjas képzésekre is lehet jelentkezni agrár-, hitéleti, informatika-, műszaki, orvos- és egészségtudomány, pedagógusképzés és természettudomány képzési területek bizonyos szakjaira.

A pótfelvételi eljárásban csakis egy felsőoktatási intézmény egyetlen képzésére lehet jelentkezni (ugyanazon szak állami ösztöndíjas és önköltséges formája egynek számít) a Felvi.hu honlapról elérhető E-felvételiben. 

A jelentkezést ugyanezen időpontig hitelesíteni is kell az Ügyfélkapun keresztül. Abban az esetben, ha a felsőoktatási intézmények alkalmassági, gyakorlati vizsgát vagy − elsősorban mesterképzések esetében − felvételi vizsgát írnak elő, azt a pótfelvételi hirdetményében jelzik. Ugyancsak itt közlik a vizsga időpontját, az idő rövidsége miatt külön behívó levelet általában nem küldenek – részletezték.

A 2023. évi általános felsőoktatási felvételi eljárásban már meghirdetett képzések esetében a pótfelvételi ponthatára nem lehet alacsonyabb a július 26-án meghatározottnál. A pótfelvételiben meghirdetett szakokra vonatkozó információk és a jelentkezéssel kapcsolatos tudnivalók a www.felvi.hu honlapon olvashatók.

 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Kurucz Árpád)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.