Így módosul az iskolai szünetek hossza a következő tanévben

A frissen megjelent rendelettervezet szerint a téli és a tavaszi szünet is hosszabb lesz.

Magyar Nemzet
2023. 07. 28. 10:17
null
20230126 Kaposvár Nem csak tanulnak, hanem dolgoznak is a tanítós hallgatók Egyedülálló program segíti a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Kaposvári Campusának tanító szakos hallgatóit. Már az egyetemi évek alatt széles körű gyakorlati tudásra és komoly munkatapasztalatra tehetnek szert. Részmunkaidőben dolgoznak a Gyakorló iskolában, pedagógiai asszisztensi feladatokat látnak el. Fotó: Lang Róbert lr Somogyi Hírlap Képen: Tárnoki Katát, tanító szakos hallgat a Kaposvári Egyetemen Fotó: Lang Róbert
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 2023/2024-es tanévben az őszi szünet előtti utolsó tanítási nap 2023. október 27-én, a szünet utáni első tanítási nap 2023. november 6-án várható – olvasható Magyarország kormányának hivatalos honlapján elérhető tervezetben. A tájékoztatás szerint a téli szünet előtti utolsó tanítási nap előre láthatóan 2023. december 20-án, a szünet utáni első tanítási nap pedig 2024. január 8-án lesz. A tavaszi szünet előtti utolsó tanítási nap 2024. március 28-án, a szünet utáni első tanítási nap pedig 2024. április 8-án várható. A tanítási napok száma a gimnázium, szakgimnázium és a szakiskola kivételével valamennyi intézménytípusban száznyolcvan nap lesz.

 

Az első tanítási nap 2023. szeptember 1-jén, az utolsó tanítási nap 2024. június 21-én lesz. A következő tanév első féléve a tervezet szerint 2024. január 19-ig tarthat. Ez azt jelenti, hogy a téli és őszi szünet néhány nappal hosszabb, a nyári szünet egy héttel rövidebb lehet.

 

 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Lang Róbert)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.