Még napokig tombol a kánikula, aztán jön az enyhülés + videó

A Kárpát-medencében anticiklonális hatások dominálnak. Napos idő, vasárnap már országos kánikula, részleges hőség várható.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI, MET2023. 07. 15. 17:47
null
Córdoba, 2023. április 26. Kánikulai meleget, 38 Celsius-fokot mutat egy utcai hőmérő az andalúziai Córdobában 2023. április 26-án, amikor nyári hőség uralkodik Spanyolországban, különösen a déli részén. MTI/EPA/EFE/Salas
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A gomolyfelhők szombat este feloszlanak, éjszaka országszerte felhőtlen lesz az ég. Csapadék nem várható. A délies légmozgás a legtöbb helyen mérsékelt marad, csak az Észak-Dunántúlon élénkülhet meg a szél, egy-egy erős lökés is előfordulhat.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 15 és 20 fok között alakul. A hidegre érzékeny helyeken hidegebb, a szelesebb Észak-Dunántúlon néhány fokkal enyhébb idő várható.

Vasárnap is napos idő ígérkezik, csak kevés gomolyfelhő lehet az égen. Az Észak-Dunántúlon már az északnyugati, másutt a délies szelet kísérhetik élénk széllökések.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 32 és 37 fok között valószínű, 

néhol 38 fok is előfordulhat 

– derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.

 

 

Milyen idő lesz jövő héten?

Tovább erősödik a nappali felmelegedés, egyre melegebb levegő érkezik a Kárpát-medence térsége fölé. Vasárnap is zavartalan lesz a napsütés, hétfőtől viszont már magasabbra törő gomolyfelhők is kialakulnak. Zápor, zivatar is előfordulhat nagyobb eséllyel az északi, északkeleti országrészben. Emellett folytatódik a hőség, egyúttal fokozódik a fülledtség.

Szerdán hidegfront érkezik több helyen záporral, zivatarral, mögötte csütörtökre a délkeleti tájakon is megszűnik a hőség.

Borítókép: illusztráció (Fotó: MTI/EPA/EFE/Salas)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.