Meghalt a híres szegedi mestercukrász

Pénteken délután nyolcvanéves korában elhunyt a szegedi Z. Nagy Cukrászda tulajdonosa, Margitáné Z. Nagy Rozália.

Magyar Nemzet
Forrás: Délmagyarország2023. 07. 30. 14:49
Margitáné Z. Nagy Rozália mestercukrász, a Z. Nagy Cukrászda tulajdonosa Forrás: Csongrád-Csanád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Régi cukrászcsaládból származott, édesapja 1940-ben a Széchenyi téren nyitotta meg a Z. Nagy cukrászdát. Amikor hazatért a második világháborúból, már nem volt meg ez az üzlet, 1951-ben pedig államosították a vállalkozást. Végül 1954-ben nyitott meg újra a József Attila sugárúton.

A cukrászda vezetését a lánya vette át 1979-ben, és azóta is régi vágású cukrászdaként üzemeltette.

Rózsikát rengetegen ismerték, munkásságát a város és a szakma is elismerte. Megkapta a Szegedért Emlékérmet 2012-ben, 2014-ben pedig a legrangosabb országos vállalkozói díjat, az Év Vállalkozója elismerést is átvehette. A Csongrád-Csanádi Kereskedelmi és Iparkamara Kereskedelemért díjával 2022-ben tüntették ki.

Margitáné Z. Nagy Rozália elkötelezte magát a szakmai oktatás és az utánpótlás képzése mellett. Az elmúlt húsz évben mintegy hetven tanulót készített fel a cukrász pályára. A szakmáját is magas színvonalon művelte: 

az Év fagylaltja versenyen háromszor nyert bronzérmet, egyszer pedig különdíjat kapott.

A jótékonykodásból is kivette a részét. Rendszeresen csomagolt süteményt a rászorulóknak, és a Soroptimist Club Szeged alapító tagjaként is részt vett a segítségnyújtásban – méltatta a Délmagyarország.

Borítókép: Margitáné Z. Nagy Rozália (Fotó: Csongrád-Csanád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.