Meghalt Győri Béla, a magyar újságíró, aki a pápa elismerését is kivívta

Nyolcvan éves volt.

Magyar Nemzet
Forrás: Magyar Fórum2023. 07. 04. 18:31
GYŐRI Béla
Budapest, 2020. december 16. A Duna Médiaszolgáltató által 2019-ben alapított Herczeg Ferenc-díjjal idén kitüntetett Győri Béla újságíró, a Krónika volt rovatvezetője, a Vasárnapi újság egykori főszerkesztője az elismeréssel budapesti otthonában 2020. november 23-án. Online ünnepi műsorban adta át a közmédia legrangosabb díjait Papp Dániel, az MTVA vezérigazgatója és Dobos Menyhért, a díjakat alapító Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. vezérigazgatója. MTI/Cseke Csilla Fotó: MTI/Cseke Csilla
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Herczeg Ferenc-díjjal kitüntetett újságírót, a Krónika volt vezetőjét, a Vasárnapi újság egykori főszerkesztőjét életének nyolcvanadik évében, kedd délelőtt érte a halál – adta hírül a Magyar Fórum.

„Fájdalommal, megtört szívvel búcsúzunk kedves, hűséges barátunktól, harcostársunktól, Győri Bélától” – fogalmaznak.

Győri Béla 1965-ben kezdett újságírással foglalkozni, 1987-ben száműzték a Krónika vezetői székéből, és egy vasárnap délelőtti műsort, a Vasárnapi újságot bízták rá – idézi fel az újságíró pályafutását az Index. Már az első – 1987. november 1-jei – adás után a neve összeforrt a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorával, amely a csatorna leghallgatottabb magazinja lett, egészen 1991-ig. 

Később csatlakozott a Magyar Igazság és Élet Pártjához, amelynek a szóvivője lett, majd folyamatosan publikált a kétszeres József Attila-díjas író, dramaturg, MDF-, majd MIÉP-alapító Csurka István lapjában, a Magyar Fórumban.

Győri Béla a cigánypasztorációt bemutató riportjaiért II. János Pál pápa elismerését is kivívta.

2020-ban kapta meg a közmédia Herczeg Ferenc-díját.  

Borítókép: Győri Béla (Fotó: MTI/Cseke Csilla)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.