Néhány nap után eltűnt a ferencvárosi LMBTQ-pad

Fradi-szurkolók festették át a Soros-szervezet és a baloldali kerületvezetés közös kezdeményezését.

Magyar Nemzet
2023. 07. 08. 11:47
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Ez a város nem az a város. Ferencváros. Lassan Baranyi és a többi libernyák is megtanulhatná” – írta a Fradimob Facebook-oldal. A bejegyzéshez mellékeltek egy képet is, ami szerint a kerületben a héten felavatott LMBTQ-padot Ferencváros-szurkolók átfestették zöld-fehérre.

Ahogy arról lapunk is beszámolt, átadták Budapest első szivárványos köztéri padját a ferencvárosi Tompa utcában. A Soros-pénzből fenntartott Amnesty International Magyarország és a ferencvárosi önkormányzat a Budapest Pride közösségi fesztiválon tartotta meg a padavatót, véleményük szerint a lakosság tíz százaléka nem fejezheti ki szeretetét a párja iránt ma Magyarországon. A már eddig is meglévő padot a Soros-szervezet aktivistái festették át szivárványszínűre.

Ugyanakkor nem ez volt az első eset, hogy a Baranyi Krisztina, baloldali polgármester vezette Ferencvárosban nagy felháborodást okozó művet avattak fel. Még két évvel ezelőtt állították fel a Black Lives Matter (BLM) előtt tisztelgő szobrot, amelyet a Klinikák metróállomástól tíz perc sétára található Ferenc téren helyeztek el. A szobor az amerikai szabadságszobrot ábrázolta a BLM-aktivisták térdelő pozíciójában, az egyik kezét ököllel az égbe emelve, a másikban pedig egy könyvet tartva, amelynek borítóján a mozgalom neve áll. 

A szobrot egyébként az LMBTQ-mozgalomra utaló szivárványszínre festették.

Sokaknak nem tetszett a szobor, nem sokkal később meg is semmisítették. Incze Béla, a Légió Hungária vezetőségi tagja a Vasárnap.hu-nak nyilatkozott a ferencvárosi BLM-szobor ledöntéséről: „Amikor először értesültem arról, hogy ezt a szobrot felállítják, akkor rögtön elhatároztam, hogy amennyiben én leszek az első, aki odaér, akkor ledöntöm, majd utána odasétálok a rendőrökhöz.”

Borítókép: A Tompa utcai LMBTQ-pad az átadása után (Forrás: Facebook)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.