idezojelek

Fapados szövegek

Hogy tetszik-e a helyieknek, nem tudom, mindenesetre a szivárványszínű, térdelő Szabadság-szobor után ezúttal egy szivárványos köztéri padot adtak át a Ferencvárosban.

Pilhál György avatarja
Pilhál György
Cikk kép: undefined

Hogy tetszik-e a helyieknek, nem tudom, mindenesetre a szivárványszínű, térdelő Szabadság-szobor után ezúttal egy szivárványos köztéri padot adtak át a Ferencvárosban. A Tompa utca egyik, már meglévő padját mázolta át vitaindító színezetűre a Soros-pénzből futtatott Amnesty International Magyarország és a kerületi önkormányzat lelkes aktivistái. Mint az avatóünnepségen megtudtuk, a kirekesztetteknek készült a pad, hiszen ma Magyarországon a lakosság tíz százaléka nem fejezheti ki szeretetét a párja iránt. (Gondolom, a Publicus Intézete készítette a felmérést.) A ceremóniával kapcsolatban Döme Zsuzsanna, a kerület kutyapárti alpolgármestere közösségi oldalán nyugtatta meg a kerület közönségét: „Ha valaki provokációt látna ebben, szeretném megnyugtatni: a gyerekek e padban egy színes padot látnak és azt az alap emberi üzenetet, amit a kedvenc, nem ledarálandó mesekönyveikben is.”

Alpolgármester asszonynak a drogliberalizáció is szívügye. Még a kutyapárt sem létezett, mesélte, ő már ott kavart Juhász Péter kendermagos brigádja körül. Később pedig a kétfarkúakat is meggyőzte, álljanak a kirekesztett marihuánafogyasztók élére. Azóta kétfarkúék leghőbb vágya (a fű legalizálásán túl), hogy okos drogpolitika legyen érvényben idehaza. Úgy tartják, beszélni kellene erről, mert a témát sokan démonizálják, a politika és a média jelentős része pedig torz képet fest róla. Döme Zsuzsannáék a szabadság lábbal tiprását látják az Orbán-kormány mostani drogpolitikájában. Liberális embernek ma fű sem nő… Szegény ferencvárosi fogyasztók is többet érdemelnének.

Zsuzsanna asszonynál feltétlenül többet.

VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Borítókép: A Tompa utcai szivárványos pad (Forrás: Facebook)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Jeszenszky Zsolt avatarja
Jeszenszky Zsolt

Merénylők, árulók, gazemberek

Ágoston Balázs avatarja
Ágoston Balázs

Egy szabadkőműves önleleplezése

Borbély Zsolt Attila avatarja
Borbély Zsolt Attila

A valóság a patrióta erőket segíti

Huth Gergely avatarja
Huth Gergely

Légy önmagad, Európa!

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.