Nem életveszélyes a ház, ahol a padlástól a pincéig leszakadt a lépcső, legalábbis a kerület baloldali vezetése szerint

Kár, hogy a statisztikai szakvélemény mást állít.

Magyar Nemzet
Forrás: Metropol2023. 07. 21. 12:55
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Patkányok, omladozó vakolat és komfort nélküli lakások, és ez csak néhány dolog azok közül, amikkel a IX. kerületi Haller utca 54. lakóinak nap mint nap szembesülniük kell – hívta fel a figyelmet az áldatlan állapotokra a Metropol

Megjegyzik, tavasszal a teljes melléklépcsőház is leomlott, egészen a padlástól a pincéig. 

Akkor volt, aki azt hitte, hogy bomba robbant. Ezt követően az összes önkormányzati bérházban statikai vizsgálatot rendeltek el, amelynek végére arra jutottak, hogy a lakóház főlépcsőháza is életveszélyes, így most a lakóknak egy ideiglenes lépcsőn kell közlekedniük. 

Fotó: Metropol

Most a lap arról számolt be, hogy Baranyi Krisztina korábban azt mondta, ez a ház lakható és nem életveszélyes, ezért hátrébb sorolták a felújítási rangsorban. Megjegyzik, hogy közben 

a statikai szakvélemény ezzel szemben azt állítja, hogy életveszélyes a főlépcsőház.

Gégény Péter, a kerület fideszes képviselője erre azt mondta a lapnak, hogy két hete, a legutolsó testületi ülésen a frakció javaslatot tett a Drégely u. 10–12. és a Haller u. 54. azonnali kiköltöztetésére, megjelölve hozzá a pénzügyi fedezetet is. 

„Baranyi és a baloldali képviselők nem szavazták meg ezt, azzal az indokkal, hogy az épületek nem életveszélyesek, és a lakókkal rosszat tennének, ha most költöztetnék ki őket. Pedig az általunk megkérdezett lakók szerint is az lenne a megoldás, ha mindenkit kiköltöztetnének a házból és egyben felújítanák a házat, az összes lakással együtt” – fogalmazott a kerület fideszes képviselője. 

Borítókép: a szakvélemény szerint életveszélyes a lépcsőház (Fotó: Metropol)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.