Példát mutat a kaposvári polgármester: maga hordatja el az illegálisan lerakott hulladékot

A város három pontján illegálisan lerakott ezernégyszáz tonna hulladék elszállításáról gondoskodik Szita Károly az emberek egészsége védelmében.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 07. 10. 8:30
Forrás: Pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az emberek egészsége érdekében döntött úgy Kaposvár, hogy maga gondoskodik a város három pontján illegálisan lerakott ezernégyszáz tonna hulladék elszállításáról – mondta a somogyi vármegyeszékhely polgármestere a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában hétfőn.

Szita Károly (Fidesz–KDNP) jelezte: „jön a meleg”, a hulladék közelében lakóházak vannak, „nem akarják, hogy baj legyen”. A hulladékot a helyi lerakóban, őrzött területen, szabályosan és biztonságosan helyezik el, a múlt hét kedden kezdődött munkálatok két héten át tartanak.

A polgármester célja az egészségmegőrzésen túl, hogy példát is mutassanak. Előbb cselekednek, mint kivárnák azt, mi fog történni az ügyben. A hatósági eljárások befejezésével igényelni fogják az ezzel kapcsolatos költségek megtérítését – tette hozzá.

A településvezető utalt rá, hogy az Olaszországból származó hulladékot több mint egy évvel ezelőtt engedély nélkül, bűncselekményt elkövetve helyezte el egy vállalkozó.
Az önkormányzat az ügymenet lassúsága miatt szánta el magát a hulladék elszállítására, a törvény az eljáráshoz a rendőrséget, a bíróságot, az ügyészséget és a kormányhivatalt ruházza fel hatáskörrel.

Szita Károly hangoztatta: semmi esélyt nem lát arra, hogy a hulladék az önkormányzat cselekvése nélkül rövid időn belül eltűnne.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.