Pont a vasúton fáradt el, a síneken pihent meg, a rendkívüli ébresztőt soha nem felejti el

A vonat vezetőjének dudálására ébredt az az erősen ittas férfi, aki a reggeli órákban nagyobb mennyiségű tömény és sör elfogyasztása után lepihent a vasúti pályán Bátaszék térségében. A szekszárdi rendőrök gyorsított eljárásban befejezték vele szemben a vasúti közlekedés biztonsága ellen gondatlanságból elkövetett vétség miatt indított eljárást.

magyar nemzet
Forrás: Police2023. 07. 05. 12:12
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy férfi az 50-es vasúti mellékvonal Hidas-Bonyhád és Bátaszék közötti szakaszán a vasúti síneken feküdt, és csak a vonat vészjelzésére hagyta el a vasúti pályát – jelentette a mozdonyvezető még júniusban. Az alvó férfi az egyenruhásoknak azt mondta, hogy kora reggel a dohányboltba indult, de mivel az még nem volt nyitva, ezért egy kocsmában nagyobb mennyiségű tömény italt és sört ivott meg. 

Forrás: Police.hu

Mire elindult haza, kissé elfáradt, így útközben leült pihenni, és elaludt. Arra ébredt fel, hogy egy vonat hangosan dudál, ekkor hirtelen mozdulattal lelépett a sínekről, és a bokros területre esett, emiatt könnyebben meg is sérült. A férfival szondát is fújattak, amely igen magas értéket mutatott. 

A rendőri intézkedés miatt a vonat nem tudott továbbmenni, ezért utasait busszal vitték el célállomásukra. Egy, az érintett pályaszakaszon később közlekedő vonat pedig csaknem száz percet késett a malőr miatt.

A 25 éves bátaszéki fiatallal szemben vasúti közlekedés biztonsága ellen gondatlanságból elkövetett vétség miatt indult eljárás. Gyanúsítotti kihallgatása során őszinte beismerő vallomást tett. A Szekszárdi Rendőrkapitányság közlekedésrendészeti osztályának munkatársai gyorsított eljárásban befejezték az ügy vizsgálatát, és bíróság elé állítási javaslattal megküldték az iratokat az illetékes ügyészségnek.

Borítókép: Sörösdobozok a sínek mellett (Forrás: Police.hu)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.